Истината е, че шоуто хич не беше чак толкова велико, обаче си марквах като луд!
Просто кечът в Мексико е нещо различно, публиката там е много, много особена. Това не са американските смаркове, които се правят на интересни, нито пък азиатската публика, която е като на опера и ръкопляска на добре изпълнените движения. Мексиканците се страхотно надъхани, в същото време реакциите им понякога са като на някакви кежуал зрители ... хората се кефят на кеча, отишли са да се забавляват - да подкрепят, да освиркват, да пеят ... То само заради публиката си заслужава, ако ще нищо да не парвят на ринга.
Гледам, че Мелцер е раздавал твърде щедро звездички на мачовете - според мен не бяха нищо особено. Даже бяха доста под очакванията ми като кеч, но при цялата атмосфера и всичките заигравки с феновете- сърце не ми дава да се оплаквам. В крайна сметка, като шоуто е интересно и има емоция - всичко е простено.
Какво ми направи впечатление:
Адам Пейдж с промо на испански - евала. това е уважение към местните фенове и те го оцениха. Малко сричаше, малко хънкаше, обаче си изкара всичко от - до и хората реагираха жестоко.
Мачът между Мистико и MJF за мен си беше главното събитие на тая вечер. Просто не е реално каква звезда е Мистико в Мексико и много хора не могат да оценят за каква популярност говорим при него. Избухването при излизането му беше брутално и се надявам повече хора след това шоу да са проумели за какъв старпауър става въпрос тук.
Самият мач беше типичен за MJF - повече се правеше на интересен отколкото да блести на ринга, но аз съм напълно ОК с тоя му стил. Всичко беше топ и имам някакви много, много малки надежди, че ще продължи тая вражда и за вбъдеще. Поне още някое и друго шоу.
Накрая като си сложи маската - абсолютен култаж. Дано другият Дайнамайт излезе с нея.
Яко беше и какъв екип имаше - като на MVP. 😃
....
От четворния мач бях доста разочарован, очаквах яко сик бъмпове, а то беше относително стандартен. Но пак ме израдва супер много Маскара Дорада - ставам му фен на тоя пич лека по лека.
....
Моне с титлата И на CMLL е бруталия. Сигурен съм, че от компанията нямат нищо против, при все, че това гарантира още участия на Моне-то на техни шоута. Иначе мачът беше трагедия, няма какво да се лъжем. Но пък за сметка на това сегментът с Тони Сторм после беше страхотен и за мен това е най-качественото нещо от тая вражда досега.
.....
Окада може и да не е кой знае каква звезда в Америка, но навсякъде другаде е и хората му се кефят жестоко. И в Европа беше така, и в Мексико също. Жалко, че американците никога няма да разберат за какъв уникален кечист става дума. Чиста победа срещу Бриско в никак не лош мач.
....
Мейн ивента беше як, но наистина ми писна от тия срещи с по сто човека в отбор. Но от това, което забелязах в цялата какофония, Суърв и Оспрей имат страхотна химия като отбор и нямам нищо против да ги видя някой път като такъв.
......
Много, много доволен от тоя Данамайт. Нямам време да гледам другите шоута в Мексико от тия дни, макар че Маскара Дорада - Бандидо все ще успея да го зяпам някога. Но и тия два часа ми стигат. AEW е по-добра от всякога в момента. По-късно вечерта може да фенствам допълнително за компанията, че сега ме мързи 😛 .Но наистина страшно монго се кефя на това, което направи Тони Кан - абсолютно филмарска, смаркска и каквато там искате я наречете организация.