Не знам дали има такава тема, но да отворим и да видим колко фенове на жанр има, аз ще сложа моите топ 5!
На 1 - во място
Plasterhead от 2006 г.

Филм, който е задължителен за всеки един уважаващ себе си фен на ужасите! Преди години, когато излезе ми го качиха едни приятели на диск и си го пазя все още! Гледах напоследък в интернет за него, няма го...Но мога да го пратя на някой желаещ да го гледа. Добър е! Като цяло в филмът се разказва за един луд, който са го пребили и след това се е бинтовал целият и почва да избива всичко живо, което ми дойде...Нещо такова...Бива си го филма!
На 2 -ро място слагам
Погрешен Завой!

Това вече е филм, който може да се намери в интернет! Класика, класика, но от големите! Като цяло в филмът се разказва за чудовища, които избиват туристите или там хората, слагат им капани режат ги и такива! Определено си заслужава, гледайте го!
На 3 - то място
Децата на царевицата (2009)

Не е толкова страшен, колкото го слагам в класацията, защото това беше филмът, който ме запали по филмите на ужасите! Помня как ме викнаха приятелите, които ми записаха на диск филмът Plasterhead и ми го пуснаха този филм! Мисля, че беше версията от 2009 година! Помня как ме беше страх, като гледах как някви деца избиват хората в царевицата. В началото не гледах, но после някак не ми беше толкова страшно...Велик момент, който няма да забравя...Определено става този филм за веднъж да се гледа, а защо не и за два пъти?
На 4 - то място
Слагам филмът Последен Изход! Всичките са добри!

Гледал съм ги повечето части, но последно ми направи впечатление новата от 2025 година! Доста интересен филм, с много кървави сцени! Определено препоръчвам, гледайте, няма да съжалявате.
На 5 - то място
Terrifier (Всички части си заслужават гледането)!

Филм, който е доста критикуван от хората, защото има доста кървави сцени, но не и много разиграване, разговори и такива...Пълни глупости са това. Магията на филмът на ужасите е точно това, коляне, насилие, кървища...От всичко трябва да има. На мен лично ми хареса точно това в този филм, че главния герой са точно тези неща. Как Арт клоунът избива всичко живо! А и най-доброто е, че ще има и още една част, определено я очаквам с нетърпение!
Това е моят топ 5 филми на ужасите, а какъв е вашият? Ще ми е интересно да видя някой филм, който не съм гледал още!