Исторически погледнато, може би наистина е редно Брет Харт да е на първо място или поне да си го дели с Даниелсън. Иначе реално - едва ли някой е достигал някога висините на втория, просто защото той е от съвременната епоха.
Редно е да се спомене и Рики Стиймбоут, който за времето си е класа.
От Япония - Кента Кобаши също няма начин да не влезе в този списък, човекът е звяр на ринга през 90-те и прави топ мачове.
Може би нещо такова от мен:
- Брет Харт
- Браян Даниелсън (като тука спокойно можем да ги обърнем, няма да е грешка)
- Кента Кобаши
- Рики Стиймбоут
- Самоа Джо
Последното не отричам, че плод и на това, че съм му фен, но ако се замислите, Джо има всички предпоставки да се нареди сред най-добрите на ринга евър . Човекът беше в пика си преди 20 години и все още си го може. Невероятен техничар, с хиляда движения, огромна част от които си е направил "свои", просто защото така ги изпълнява, че са му като запазена марка.
Има добър страйкинг и прилага доста движения от бойните спортове. За суплеси, захвати и прочее е топ и винаги е бил. И към това прибавете, че включително голяма част от движенията му са хай-флай , дори при тези му размери.
Има класики във всички възможни стилове и с всякакъв вид опоненти - Пънк, Кента Кобаши, ЕйДжей и Даниелс, Кърт Енгъл и т.н и т.н. , то списъкът е безкраен.
Само ще ви кажа, през първите 10 години от новият век Мелцер е дал 5-те звезди точно 7 пъти (сега по толкова дава на месец сигурно 😃 ) Самоа Джо участва в 3 от тези седем мача, като и трите са с различен стил.
.....
Друго яче, ако правим от сегашна гледна точка, бих казал - Окада, Омега, ZSJ, Хачисеро ... за пети на това ниво не се сещам, макар че съм сигурен, че в NJPW е пълно с технични кечисти, защото там това е издигнато в култ.