Атмосферата
Събитието беше доста добре организирано, въпреки че залата ми се стори малка. Ако трябва да предположа някаква точна цифра на броя публика, ще кажа около 200 човека, основната част от които бяха покрай ринга. На балконите също имаше около 50 човека и пак изглеждаше яко. В долното помещение имаше бар и маси за мърч, където кечистите си продаваха мърча в почивката и след шоуто. Честно казано не можах да си харесам нищо, споменах и в чата по-рано, че Танграта ми даде стикерче с негово аниме подобие. Сцената я позлваха за ентранса рампа, на екрана вървяха "титантрони", доколкото могат да се нарекат такива, но всеки кечист си имаше ентранс музика, графики, осветление. Адски е готино, особено като угаснат лампите и гръмне някаква музика. Столовете около ринга си бяха като кеч столовете, само че пластмасови. Малко тясно дойде, но пък беше готино да откачаме всички заедно. Ринга анаунсъра беше изключително добър, особено като за първо шоу, вдигна нивото адски много. Не знам как се казва, някой ако има инфо, да сподели.
Не бях гледал на живо никога, но някакси по телевизията е по-слабо усещането. Правят някакви изродщини, 630 сплашове, падат през горящи маси и просто мога да се чувствам ок по въпроса, ако не съм на кеф него ден. На живо марквах на пълни тъпотии, като суперплексове и крос-бодита. Напълно различно е като си там с публика.
uncleG Отделно, че се смеваха редовно обичайните кеч чантове с чисто български, дето си ги припознахме от стадионите 😛 и беше тотален култаж.
Ще направя специална секция за това. 🤣
Самото шоу
Разказвам по спомен, така че ако объркам поредността на събитията, името на някого, или не го помня, се извинявам.
Ринг анаунсъра хайпна за шоуто и първи излезе @Kobi Warkulaka . След което излезе и Том Фултън и се почна култажа. Сра по България, сра по българите, нямало българин, който да го бие, можел да набие и Коби, но щял да пусне своя ученик от Румъния срещу него. Излезе някакво момче, не му помня името, но беше сигурно 2/3 на килограмите на Коби. Направиха доста надъхващ откриващ мач, в който Коби победи. Том Фултън пак хвана микрофона и пак почна, че нямало българин, който да го победи, пръснахме го от освирквания и глупости. Излезе Хеди Карауи, поздрави ни на български, каза да почваме мача и Фултън обърна на пълно насиране. 😄 Кри се зад съдията, излиза от ринга, бяга в публиката, пълен смях. Том е на години вече и не можеше да прави кой знае какво на ринга, но се скъса да ни уърква и го правеше адски добре. Взе много стабилен хийт и накрая изяде боя както си трябва и загуби мача.
След мача обаче пак хвана микрофона, пак излезе с номера, че Хеди на бил българин и нямало българин, който да го бие. Лампите угаснаха, излезе Калата и направи задушаващо тръшване на него и на ученика му. Излишно е да казвам, че съборихме покрива и на трита момента, много силно начало на шоуто.
Излязоха Тийм Вишеград и обраха ядрен хийт. Почнаха с това, че сме необразовани и щели да ни говорят бавно, нищо, че даже не ги разбираме. Необразовани тъпаци, това Русия ли е, руски ли говорите тука, класиките. Ricky Sky особено го пръснахме да го ебаваме за мустака. Най-добрите хийлове на шоуто, ще ги видим отново. 😄 Мисля, че Mr. International ги прекъсна и ентранс видеото му беше много готино. Изредиха се една камара флагове и накрая спря на българския. Мачът беше David Oliwa срещу Jake Omen. Честно казано беше най-добрият мач до тук. И двамата бяха във форма и някакси успяваха да го докарат да изглежда като борба/бой. Имаше известна физикалност, която липсваше преди това, отново останах доволен. Олива спечели след намеса от неговите хора (може би, не съм сигурен).
После излезе Alex Sharkov и дръпна хийл промо, как Nick St. бил станал известен в Италия, в Англия, а той ходил да му сглобява ринга само. Бил кечист преди да я има академията (в Австралия, уот? 😄 ), Джеймс Мейсън ги обучил и двамата, обаче Ник му бил любимец, а Шарков останал низвергнат. Спомена нещо, че е от Пловдив и там почнахме с глупостите. Пак обра адски много хийт. Излезе Ник Сейнт и направиха стабилен мач. Ник извади два хайспота, някакъв спрингборд и накрая спечели със сплаш от последното въже. След това излезе Джеймс Мейсън да ги сдобрява, обаче Шарков отказа да стисне ръката на Ник и враждата продължи. Излезе и Майк Куакенбуш да ги поздрави. Попита Мейсън дали си носи ботушите, защото винаги трябва да си носиш ботушите на кеч шоу. Тъй като и той си носел ботушите, щели да направят мач малко по-късно. Обясни някакви странни правила, 6 рунда по 3 минути, трябва да спечелиш 4 с туш, или предаване. Олд скуул кеч. 😄 Тук мисля, че пуснаха почивка.
Като се върнахме, започнахме с Мила Шмид и Бети Боа. Не искам да отнемам нищо от момичетата, бяха в топ форма и направиха готин мач и те. Просто или нещо бях спихнал вече, или не знам и аз. Може би нямаше някакви промота/енгъли да ме надъхат за мача и ми дойде малко слабо. Но може и да е просто до лично изживяване, доста хора се кефеха. Бети, между другото имаше доста зарибителна визия - татоси, беше вкарала змийски движения, гумата за зъбите беше като зъбите на кобра, пълен образ е мацката. Мила си е по-скоро white meat babyface.
Джеймс Мейсън и Куак - ебати лудницата. 😄 Комедиен мач с много глупости, чак не мога да ги изредя всичките. Правеха класически кеч движения, чейн реслинг и го избиваха на ебавка при всяка възможност. Не съм очаквал по-малко и от двамата. Мачът в крайна сметка се оказа 2 от 3 туша. Куак се раздаде на макс просто, но в крайна сметка Мейсън спечели. Накрая викахме за 4-ти рунд, беше толкова добро. За мен лично, много силен мач, но съм пристрастен, защото обожавам Чикара простотии и мога да ги гледам цял ден.
Отново излязоха Тийм Вишеград и събраха още повече хийт. Анаунсъра обяви, че това ще е първият в историята на българската кеч лига отборен мач. Излезе Майкъл Ковач и едно момче от академията, на което наистина се извинявам, че не помня името, защото се справи изключително добре, особено на фона на това, че беше най-неизвестният на ринга. По някаква причина екипът му имаше бели и черни квадратчета като на знаменцата от състезанията с коли. Беше рали тематика със сигурност. Публиката обаче много бързо го кръсти ШАХМАТИСТА по тази линия и се скъсахме да викаме за него. Наистина се надявам да приеме гимика, защото е абсолютен култаж да имаш кечист, който е и шахматист. 😄 В крайна сметка Ковач и Шахматиста загубиха пак след някаква намеса и Вишеград обраха хийта на макс.
Време е за Main Event! Първи излезе Джани Валета, пичът направо си живее гимика, толкова ненормално изглежда. Много лесно ми беше да повярвам, че е невменяем, евала. Танграта излезе след него и се скъсахме да викаме "българи - юнаци!". Самият мач - биха се на ринга, биха се в публиката, само на тавана не се биха. Танграта се хвърли през въжетата точно пред мене. Приятелката ми снимаше точно тогава и се усетих какво се случва много бързо и я избутах настрани. Не знам дали има видео от момента, не сме превъртели всичко още. 😄 В крайна сметка Танграта спечели и всички си тръгнахме щастливи.
Aftermath
Ще кача снимки (face reveal, Аркадата е истински човек) малко по-късно. Не можах да се снимам със всички, с някои даже пропуснах нарочно, защото вече бях бая изморен. Куак и Валета ги нямаше след шоуто. Валета май го живее гимика и не искаше да се показва, при Куак не знам каква е ситуацията, но какво да се прави. Благодарен съм му, че въобще имах шанс да гледам негов мач на живо. Дейвид Олива е супер точен, говорихме си сигурно 15 минути, обясняваше ми къде да ходя в Полша, какво да посетя и като отида в Гданск, непременно да отида да гледам някаква полска кеч промоция. Съжалявам, Дейвид, много съм зле с имената, започваше с "К". 😄 Рики Скай правеше пълни простотии като се снима с феновете, и нашата снимка излезе крайно идиотска. Поговорихме си с @Kobi Warkulaka , веднага ме пита дали съм @dmtbg , но го разочаровах и казах, че не съм. 😄 Също е много точен и на живо, както и онлайн, вече има и физиката на кечист, както каза @uncleG . Подарих му тениска, дано да му хареса и да си я носи със здраве. Чакаме го в мейн евента някой ден. Снимахме се и с Калата. Приятелката ми тръгна да го забърква да се регва във форума и аз замазах положението някак. 😄 Каза, че отдавна не се занимава да пише във форуми така или иначе. После си говорихме малко за автохтонната хипотеза за произхода на българите, защото с това съм го запомнил най-вече от бвц. 😄 Накрая си поговорихме малко и с Танграта, подарих му и на него тениска. Беше много благодарен, каза ми да си избера нещо от мърча му (избрах си стикерче). Каза да се снимаме колкото искаме, даде ми да нося титлата (беше бая тежка). Много е готин и лъчезарен човек, напълно разбирам защо му се получава начинанието и как успява да уреди толкова хора от чужбина да идват редовно и да тренират младежите.
Култови скандирания
Tom Fulton - през цялото време му скандирахме Shut the fuck up, някой почна Power Rangers скандиране по едно време (възможно е да съм бил аз, но великите умове мислят еднакво 😄 )
Тийм Вишеград - Fuck you Logan (Олива прилича на Logan Paul), Shave Your Mustache, You Look Stupid, Super Mario (Рики Скай и дебилния му мустак), БОБЕР КУРВА
Alex Sharkov - Майна, Що е майна, все е лайна, Перука, Селянин и сигурно пропускам нещо, отнесе адски много скандирания и той.
Джани Валета - Пещерняк, Чубака, You Look Homeless 😄
Естествено се насрахме да викаме "българи юнаци" на всеки българин, "съдията педераст" също направи поява. По едно време необяснимо избухнаха някакви скандирания "Let's go Cena, Cena sucks" 😄 Имаше един скандален тип горе на балкона, скъса се да вика простотии, имах чувството, че ще падне на ринга. От другата страна на балкона имаше някаква жена на средна възраст, която кълнеше на смърт вече към края. 😄 Нещо прихванахме и инди простотиите. Анаунсърът винаги казваше, че мачът е до "една победа" и повтаряхме ЕДНА ПОБЕДА (one fall - ONE FALL). Това, което си спомням, сигурно е имало и други.
Естествено няма как да не спомена ШАХМАТИСТА, ебати простотията, най-якото скандиране, което съм чувал през живота си. 😄
На кратко - не съм се забавлявал толкова от години. Приятелката ми не е особена фенка на кеча, но се скъса да скандира, да марква и да се смее на глупости, въпреки че общо взето не знаеше кои са хората на ринга. 10/10 като изживяване, обявиха следващото шоу за Януари и вероятно ще повторя. 🍻