Гласувам всеки път за някой анонимник, който съм сигурен, че няма да влезе. Правя го, за да не гласува някойк циганин с моите лични данни, както масово се случва. Също съм на мнение, че избирателните списъци трябва да се почистят от мъртви души. Несериозно е да имаш 6 милиона и половина човека в списъците, при положение, че населението ти е пак толкова. Освен това не трябва е право за пребиваващи в чужбина. Показваш адресна регистрация, че си плащал данъци и си живял тук последната една година и можеш да гласуваш. Несериозно е да гласуваш за нещо, в което не участваш реално. При сегашното положение, всеки вот е омаскарен и манипулиран още на входа.
Живеем в менажирана отвън система, както е на повечето места в света. В такава система задължително се издигат най-корумпираните, най-безскрупулните и най-мързеливите. Истинска работа не се върши, само се отбива номера, а за големи идеи и мечти няма как да говорим. Реално може би само хората в САЩ, Германия, Индия и други подобни държави с геополитическо влияние имат реален избор като ходят да гласуват. И дори и на такива места населението е тежко пропагандирано, до степен, в която не знаят за какво точно излизат да гласуват. Въобще, демокрацията си е грешка откъдето и да го погледнем. Има два основни проблема:
- При положение, че всички гласуват винаги, твоят един глас не означава нищо. Заклещен си да те управлява масата NPC-та, дори и системата да работи както трябва.
- Манипулирането на общественото мнение вече е сведено да наука, както виждаме в последните години с Ковид, Украйна, Близкия Изток, когато само запалиха една клечка в гората на социалните мрежи и цялата гора пламна от откровени глупости. Няма някаква огромна конспирация, просто масата хора са овце. При това положение, не управялва мнозинството, управялва този, който манипулира мнозинството най-добре - в случая медийни конгломерати, наднационални интереси и тех компании
Vasko подкрепяте ли влизането ни в еврозоната
Дългосрочно ще ни прецака това, не толкова защото еврото е нещо лошо, просто дава на крадците още механизми за крадене. Всякакви други аргументи за "ще завърши евроинтеграцията ни" и "ще ни отдалечи от Русия" за мене са несериозни. И другите са несериозни, примерно "ще ни отнеме малкото останал суверенитет". Все едно не живеем в разграден двор от 20 години поне. Не сме за там, това е тъжната истина. Имаме си други проблеми, с които трябва да се заемем сериозно.
Да отбележа, че не съм привърженик на някаква определена идеология. За мене националната държава, традициите, свободата и личната отговорност са хубави неща. Но примерно като започне да изнаглява някой частник, било то едър или дребен, рязко олевявам.
Между другото, обичам я тая сграда, на която си пуснал снимка. В нея хрантутниците имаха страх, защото като ги обградят от всички страни и няма къде да избягат. Сега заседават в партийния дом, а там има тунели да ги изведат на сигурно. Отделно е трудно да бъде обграден, понеже е триъгълен. Върхът на цинизма е това.
Благодаря, че ми прочетохте есето.