@uncleG просто изказвам откровено мнение, не е насочено срещу тебе, ама се подготви за витриол. 😄
ЛЕКИ СПОЙЛЕРИ, очевидно. Омразата ми към този сериал гори с огъня на 10 000 слънца. Ебати ужасното нещо, даже не знам от къде да започна. Всички герои са ебати безсмъртните. Някои са толкова безсмъртни, че ги възкресяват без причина след като са ги убили. От всички главни герои умряха трима - единият в най-тъпия сезон, другият, защото актьора умря и третият в последния епизод на сериала. Иначе ловяха куршуми и пропускаха бесилки. Томи всеки път оживява чрез адската вързия, обаче е представен като някой, който държи всичко под контрол. На края единия сезон просто решават да не го гръмнат, защото ще им е полезен. Има разни други, където го бият и ебат цял сезон и накрая всичко се оправя с едно телефонно обаждане. Оживява чрез знаенето на неща, които няма как да знае, но все пак ги знае. Имаше и други такива моменти, пълна простотия. Действията на никого почти никога нямат последствия и в крайна сметка никой не научава нищо. Почти всеки сезон историята е еднаква, трябва да направим нещото Х, защото ще ни даде огромно количество пари и ще си живеем живота. В крайна сметка го правят и не отиват да си живеят живота. Героите не търпят почти никакво развитие, валидно е за някои повече от други. Томи винаги е най-добрият в абсолютно всичко, ако го питаш дали знае френски, знае. Ако го питаш дали може да обезврежда бомби, може. Ако го питаш с какво да изнудваш папата, може да ти каже при добро желание. Въобще, перфектен е тоя Томи Шелби, само дето продава опиум на децата и урежда черно тото, ама с парите строи сиропиталища и е против британските нацисти, така че браво. Абсолютен Гари Стю. Цялото това нещо се развива през 1920-та в Бирмингам, ама постоянно върви съвременна музика, което допълнително ми танцуваше по нервите. Един от най-пробитите и незаслужено харесвани сериали, които съм гледал някога. Добре че беше само 36 епизода, иначе даже нямаше да гледам, за да хейтя.