Волен е национално съкровище и истинска ренесансова личност. Призванията му са много и във всяко едно е достигнал пика.
✅ журналист
✅ богослов
✅ политик
✅ барабанист
✅ наркоман
✅ ебач
Ако трябва да съм сериозен, чак ми е тъжно като се сетя за него. Без значение какво мислите за Волен чисто политически, човекът е адски талантлив в много направления и можеше да бъде явление в българската политика. За съжаление личностните му проблеми надделяха и сега просто виждаме дъното на наркоманията му. Ще отбележа само някои неща, които не се говорят много-много. Преди да основе АТАКА беше сравнително уважаван журналист. Примерно е бил главен редактор на вестник "Демокрация" (вестникът на СДС). Мисля, че има и сравнително известни и контроверсиални статии отпреди това. Имам едно издание на 1984-та, което си купих като ученик и е ужасно напечатано. Предговорът е писан от Волен Сидеров година преди да основе АТАКА и затова го пазя като някакъв малък куриоз. АТАКА си беше нещо забележително в българската политика и в европейската само заради самото си съществуване. Взеха 10 процента от воле в една Европа с доминантни евроатлантически настроения покрай вървящата война в Ирак и една камара други събития от 2005-та. Ако бяха хванали вълната национализъм 10 години по-късно, може би още щяха да са нещо. Определено си изпревари времето. Нататъка знаем за изцепките, няма нужда да обсъждаме Павел Чернев, златния пръст, масите и т.н. Дали се продаде, дали го купиха, дали просто го удари на живот няма да разберем никога. Факт е, че можеше да е абонат втора-трета сила в парламента, ако беше малко по-сериозен и не беше шибан наркоман.