Обявявам тривия играта на BWS за открита!
Как да играете
Влизате в канала #trivia в чата. Ако не знаете как, ще добавя всички малко по малко и ще го направя дефолтен за нови юзъри, не се безпокойте. Играта работи само в #trivia канала, за да не спамим другите канали.
Команди за играта
/trivia - стартира играта, след което започва да тече 30-секунден прозорец за регистрация
/reg - регистрация за игра в кръга
/ans <my_answer> - отговаряне на въпрос
/leaderboard - класиране по точки и победи
Условия на играта
За игра са нужни минимум двама човека. Всяка игра се състои от 10 въпроса. Разполагате с 10 секунди да отговорите правилно на съответния въпрос. В рамките на 10-те секунди можете да отговаряте колкото пъти искате, докато не уцелите правилния отговор. След като изтече времето, или всички са отговорили правилно, преминаваме към следващия въпрос. Тематиката естествено е кеч.
Точки и класиране
Първият отговорил правилно на въпроса печели 2 точки. Всеки следващ отговорил правилно печели 1 точка. Който не успее да отговори правилно, естествено не взима точки. Класирането се изписва накрая на играта. Общото класиране мисля да го ресетвам всеки месец и да поствам в темата кой е спечелил месеца.
Формат на отговорите
Главните букви нямата значение. Разстоянията също. В отговорите няма препинателни знаци, примерно vs.
е винаги vs
. Гледал съм да избягвам членове, така че на въпрос за Road Warriors, отговорът е "Road Warriors", а не "The Road Warriors". При въпроси от типа "Which Wrestlemania...", отговорът обикновено е само число, примерно "17". Имената на компаниите са само акронимите където може, примерно "NWA", а не "National Wrestling Alliance". Старал съм се да го правя навсякъде, ако има аномалии, напишете ги в темата, ще ги оправя бързо.
Добавяне на въпроси
В момента има около 150 въпроса, като ще гледам да стигнем поне 1000. Който иска да добави въпрос, може да ми пише на лично. Мога да шерна и GitHub репото, ако някой изпитва огромно желание да пусне pull request.