Преди около два месеца включих Google Analytics за форума и малко ме е срам да си призная, че забравих за него. Днес се сетих отново и мисля да постна някои по-интересни наблюдения до момента. Предварително ще кажа, че Google Analytics твърди, че филтрира ботовете. На практика сигурно филтрира повечето ботове. Но от друга страна не видях някакви тежки аномалии, нещата са по-скоро каквито очаквах да бъдат, или малко по-добри. Данните са за периода от 9-ти Юни до 5-ти Август. Всяка точка от графиките е за един календарен ден.

Имаме около 2500 преглеждания на форума всеки ден, като сме удряли близо 4000 за някои дни. Топ 10 страниците също не са огромна изненада. Киномания държи челното място, останалото е теми за кеч шоута. Дневникът на Васко също се радва на интерес на пета позиция.

Също интересно, броят на нови юзъри за този период. Нов юзър е някой, който не е бот и отваря сайта за пръв път. Пикът на 22-ри Юни корелира с този пост, който буустнах.

Това е инетересно, тъй като никой друг пост, който съм бууствал не е генерирал такова количество трафик, дори този за Хоган. Според мен се дължи на леко кликбейтърското заглавие и фактът, че има снимка на известни кечисти в превюто, а не просто логото на форума.

Това се потвърждава и от тези графики. От буустването има ефект, но не задържаме хора, общо взето.

Завръщащи се юзъри. Такива, които са се върнали отново след първото си посещение. Тук нещата изглеждат като трендът да е бил нагоре и в момента сме ударили някакво плато. Все пак, 20-30 на ден не е зле за форум на три месеца.

Сесии по първата отворена страница. Тук интересното е, че @mr hustle loyalty respect се радва на особено внимание. т.е. или го търсят в google, или профилът му е линкнат някъде другаде и хората влизат във форума през тези линкове. Или просто е известен по друга причина.

Просто трафик по страници. @baikiro, @Rain и @mr hustle loyalty respect се радват на особено внимание по някаква причина. Всички си гледаме нотификациите, няма особени изненади тук. Буустнатата тема и промото ми при създаването на форума се радват на най-много трафик.

Активни потребители по държава. Представени сме почти по целия свят. 😄 Вероятно трафикът извън България се дели на два типа - българи в чужбина и ботове. Трудно ми е да повярвам, че 106 човека в Щатите са прегледали форума. Освен това американците ги няма представени в списъка с градове. Вероятно става въпрос за ботове. Другото според мене е напълно нормално.

Форумът се ползва основно от мобилни устройства, което не е изненада в днешно време. iPhone богаташите излязоха много според мене. 😄

Пиковете в потреблението заради буустовете са основно от Андроид. Пак не е изненадващо, социалките се ползват основно от телефон.