Доста силно шоу. AEW продължават да правят много добър продукт на всякакво ниво, въпреки че тази година концепцията за Forbidden Door просто почти не се спазва. Вътрешно обаче историите са интересни и логични, преплетени между различни персонажи - не се развива всичко изолирано от останалото, което за мен е правилният подход, а мачовете са си на топ ниво.
Jon Moxley vs. Mike Bailey беше хубав мач, хареса ми как се сработиха. Mox отново е в топ форма, макар и да почна да я показва чак при залеза на арката с Death Riders. Mike Bailey е идеален, където и да го пуснеш - в отборната дивизия, в сингълс мачове - навсякъде пасва добре. За самия мач с Darby - Forbidden Door не ми се връзва като подходяща сцена, щеше да е готино Moxley да изпрати свой човек от NJPW, но и в момента не виждам кой би могъл да се впише. Gabe Kidd е контузен, а можеха да го ползват и срещу Hangman или Ospreay. Shota Umino в момента няма никаква връзка с историята с Death Riders. А и в противен случай трябва да бавят развитието с още месец, така че има някакъв резон.
Отделно, че въобще не е консистента. Преди две седмици Хенгър тръгна да беси Юта и му каза, че няма никой да дойде да го спаси. Сега пък Райдърите отидоха да го спасят като го отвлече пигмея.
Коментаторите изтъкнаха, че Moxley отива по-скоро да се добере до Darby, отколкото да спасява Wheeler Yuta.
Женският мач беше добър, въпреки няколко botch-нати момента. Alex Windsor я стартират с достатъчно инерция в AEW, което впрочем направиха и с Megan, Thekla и Mina. Гледал съм ѝ извън AEW само 1-2 мача в NJPW, но засега прави добро впечатление и ще се радвам да я видя в мачове срещу Megan или Statlander. И тук завъртяха добре историите, акцентирайки предишните сблъсъци на Mone и Athena, както и Mone и Storm. Вероятно другите две квоти ще бъдат запълнени от Starlight Kid/AZM и Persephone/La Catalina.
Добър сегмент с Kyle Fletcher и Don Callis. Това с картината също беше готино. Don Callis събра една камара титли, скоро нещо в DCF може и да избухне при наличието на толкова звезди на едно място.
Young Bucks vs. Brodido беше супер мач, очаквано го разиграха повече на спотфест основа с по-зрелищен екшън. Brodido са много приятна комбинация между по-масивен пич и лучадор, Young Bucks в момента не виждам кой може да ги бутне за отбор на годината. Тук съм доволен и че избраха по-свежия избор за победители.
Промото на Swerve беше добро. Изпипаха и добре новата презентация на Okada, а мачът им трябва да бъде нещо голямо.
MJF vs. Briscoe беше доста стабилен ME, разказаха си, както трябва, историята, като и завършекът е приемлив - очевидно няма да бъде това последният път, в който се срещат. Angle-ът след това също беше силен, добро е развитието и при Hangman vs. MJF, двамата са буквално централните персонажи в момента в AEW, като очаквам да е по-продължителна враждата им. Дано и не направят кеша на договорчето в стила на MITB, нека ако трябва, да имат два отделни мача в бъдеще, като и Hangman да подържи титлата стабилно време. В момента историите там са ми най-интересното нещо в AEW.