Такива глупости ги има постоянно, не ме бърка, честно казано. Все едно да видя гаф във филм. На това шоу Гауен удари Рикошет с протезата и после Рикошет се опита да я хвърли от ринга, щото съдията уж не трябваше да я вижда. Ама той е удареният. 😄
Искам да отбележа, че рядко гледам AEW, но този път си пуснах от интерес.
'Hangman' Adam Page and Will Ospreay vs. Konosuke Takeshita and Josh Alexander
Мачът на вечрта, раздадоха се на макс. По принцип има два вида мачове. Единият е на бързо обороти и с много атрактивни изпълнения. Другият е по-бавен и разказва история. Е в този мач ги имаше и двете. Много ме кефи как наблягат на това, че когато двама кечисти са отбор, или част от стейбъл, дори и да се състезават срещу първият и вторият в компанията, винаги ще имат преимущество, защото отборният кеч е друго животно. Тук видяхме това и видяхме двамата бъдещи съперници как се мъчат да се надминат един друг. Топ мач, топ история.
Ricochet vs. Zach Gowen
Повърня. Винаги съм бил против кечисти-инвалиди. Да, осъзнавам, че е огромно постижение и не им е лесен животът. Особено като става въпрос за някой като Гауен. Ясно ми е, че си е вид атракция. Но честно казано, колкото повече гледам, толкова по ми става гадно за самият човек изгубил крак, ръка, или каквото и да е. В TNA имаше един такъв маниак преди, не му помня името. Липсваше му едната ръка. Слабичък мач, единствено ми стана забвно Рикошет като почна да дебилства и да прави figure 4 на еднокрак човек.
The Hurt Syndicate vs. Top Flight
Nothing match. По-скоро го пуснаха като извинение да продължат историята с MJF. Защо по дяволите Бобо или Шелтън не се бият за световната титла? И двамата са абсолютни зверове, макар и на години вече. MJF напълно разбира бизнеса, няма право да е толкова добър. Физиономиите му и играта му са 10/10. Пръснах се да се смея Шелтън като отиде да го търси зад кулистие и Тони Кан го гледа само както Тони Кан може да гледа, а MJF се крие зад него. Ясно е, че MJF става част от Hurt Syndicate само за да фюдят по-нататък, но в момента това ми е най-интересното от AEW.
Championship Eliminator: Toni Storm vs. AZM vs. Mina Shirakawa vs. Skye Blue
Не ме кефи да гледам женски кеч, особено джошита. Много са ми дребни и на тоя големия ринг, все едно гледам бой с мравки. Силен мач като за женски мач. Не знам нито една от четирите, освен Тони Сторм, която напоследък е станала още по-дебелишка. Mina Shirakawa е японка, която се държи като мексиканка. Мозъкът ми е свикнал да разделя тези две неща.
AEW World Championship: Jon Moxley (c) vs. Samoa Joe
Не видяхме кой знае какво, двамата могат и повече. Почнах да се чудя дали не са се срещали по някое инди навремето. Джо стана ексклузивен за TNA около 2007-ма, Моксли отиде във феда може би 2010-та. Така че трябва да е било преди 2007-ма. Стандартен Джо мач с повечко кръв и бруталия. Очакван ебан финиш. Никога не са ме кефели Бъксовете. Ако AEW има един проблем, това са някакви джуджета и рахити като Бъксовете, Дарби Алин и Адам Коул, които се взимат екстремно насериозно. Финишът ми беше страшно овърбукнат, по едно време не разбирах какво се случва. Омега и Окада ще се бият по-нататък, поне това трябва да е екстремно добро.
Шоуто беше общо средна работа, но с много пикове и падове. Забравих да пиша за сегмента с Найджъл, едвам го познах завалията. Странно ми е, че прави завръщане през 2025-та, като не е активен кечист от поне 12-13 години. Ще ми е интересно все пак да се млатят с Даш и Досън, ще видим много лариати.