Тази игра ми е фикс идея и дефакто не съм я играл особено много. Просто съм пълен маниак на тема орки и немъртви в космоса. Нямам никаква представа от 40K вселената. Чувал съм, че феновете са по-девствени от тия на инди кеча и че има над 200 книги, да не говорим за други неща като настолни игри, комикси и филми. Не знам как е като стратегия и не ми пука, орки в космоса. 😄
Тук съм прекарал най-много часове от трите. Играта се развива по време на ранната римска република. Можеш да избираш между три римски фракции, гърците и Картаген, като по-нататък отключваш останалата част от фракциите. Сигурно най-известната и обичана игра в Total War сериите. Има страшно много неща за правене и различни начини да печелиш, няма да влизам толкова в билдове, защото честно казано не съм толкова добър, за да правя някакви хипероптимизирани неща. Към края на играта, като имаш вече повече провинции и не можеш да им задоволяваш нуждите, почваш да правиш разни странни неща, като да не държиш армии в градовете, в случай, че се разбунтуват и да играеш всяка битка сам, дори и да си със 100 човека срещу хиляда (такава съм печелил от 15-тия опит). Имаше и готини механики в самите битки. Примерно ако се биеш срещу слонове, можеш да си купиш прасета и да ги плашиш. Фалангите са добри срещу конница, но не стават за чеп за зеле ако им влезеш по фланга или в гръб. Наемниците са педали по дефиниция и ще се откажат от тебе като им замирише даже на равен мач. Обсадите винаги са адски тегави и е много важно кога ще форсираш битка. Врагът понякога успява да докара и подкрепления и тогава става вече много оплетено да се биеш срещу две армии. Даже само като пиша ми се доиграва пак 😄
Heisenberg Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords
Огромен фен съм на първата част, тази също ме кефи, но не толкова. Знам, че при повечето хора е обратното. Като история ми беше сране и мазане и все се търси нещо и накрая не се намира. Краят също не ми хареса, злодеите бяха малко скатавки. Чисто като механики не помня да има нещо подобрено. Минах я по-лесно от оригиналната, в която имаше фамозни дилеми от рода "убиха ме пясъчните хора по средата на лагера им и не мога да си взема тялото освен при някакъв абсолютен късмет, защото съм дебил и нямам сейв. Да заеба ли всички айтеми, или да си пробвам късмета 50-100 пъти?". Тук май не съм се зачуквал в нещо такова. Като игра е адски интересна и можеш да изгубиш страшно много време в странични куестове, просто като за KOTOR игра, първата ми е 10/10, тази е по-скоро 7/10, главно заради историята.