10. Дебютът на Survivor Series 1996
Започвам много клиширано, но дебютът си остава много важен момент в кариерата на всеки кечист. Какво остава за най-великият кечист на всички времена според мен. Самият дебют е доста забавен и кавалски, защото Скалата излиза с нелеп костюм в ярко синьо-зелено, идиотска прическа и тъпа усмивка под името Роки Майвия. По негови думи гледа в грешната камера и като цяло целият му дебют е супер кринджав. В самият мач носи победата за отбора си, но това няма особено значение. Още от тук се вижда, че във федерацията имат големи планове за Майвия. Просто презентацията му изобщо не е добра както на повечето кечист в тази ера. По тази причина съм поставил този момент на тази позиция.
9. Завръщането му през 2011
След седем годишно отсъствие Скалата се завръща в WWE в един епизод на Raw през февруари 2011. Той е обявен за домакин на предстоящата Кечмания 27. В промото си гаври Джон Сина и за пръв път е намекната възможността за бъдеща вражда между две от най-големите звезди в историята на федерацията. Скалата се намесва в мачът между Миз и Сина на Кечмания, което в последствие води до два мача между него и Сина на следващите две поредни кечмании. По това време вече изобщо не се интересувах от кеч, но това завръщане на любимия ми кечист ме накара да си пусна кеч и да гледам.
8. Победата на Скалата в Royal Rumble 2000
Скалата печели мелето през 2000-та в легендарната зала Madison Square Garden. Изхвърля Биг Шоу за да спечели правото си да се бори за световната титла на Кечмания 16. Не ми е чак толкова любим момент, но със сигурност да запише името си сред победителите в този престижен (по това време) мач е само показателен, че Скалата от суперзвезда започва да придобива статут икона за професионалния кеч.
7. Хийл търнът и присъединяването към Nation of Domination (1997)
След първоначалния си дебют Роки Майвия бързо се сблъсква с реалността. На публиката по това време им е писнало от изчистени и скучни бейбифейсове, точно такъв какъвто е Скалата. Феновете го освиркват с обидното „Die, Rocky, die!“, а образът му изглежда обречен. Тогава той започва да нарича себе си „The Rock”. След това и идва моментът, който ще промени кариерата му и историята на кеча завинаги. На едно издание на Първична Сила, Скалата се намесва в мач на Фарук, като му помага да спечели и се присъединява към стейбъла му. Тук той за първи път започна да използва сарказъм, арогантност и остроумие в промотата си, което по-късно ще го превърне в икона. Вече не е усмихнатото момче Роки Майвия, а арогантната батка Скалата, който се провиква„Know your role and shut your mouth!“. Този търн не само спасява кариерата му, но и поставя основата на един от най-харизматичните образи в историята на кеча.
6. The Final Boss (2024)
В началото на 2024 година Скалата се завръща и плановете са той да има мач с братовчед си Роман Рейнс за световната титла. Публиката обаче иска Коуди Роудс да е в главния мач на Кечмания за да „завърши историята си“. Скалата обръща хийл и измисля един от най-култовите си образи - Финалният Бос. Самозабравил се егоманик, който е в борда на директорите на TKO и може да си прави каквото иска. Започва да прави брутални промота и да пребива Коуди с колан и да споменава майка му постоянно. Наистина много култов образ. Скалата доказа, че все още го може и е най-харизматичния кечист за всички времена.
5. Погребването на Били Гън (1999)
През 1999г. Били Гън печели турнира King of the Ring и WWF започва да се опитва да го издига като следващата голяма звезда. Всичко приключва скоропостижно за Г-н Задник след едно легендарно промо на Скалата в епизод на Sunday Night Heat. Това ми е любимото промо на Скалата. Винаги съм се насирал от смях, когато го гледам. Самото промо е доказателство за това колко добър е Скалата в това, което прави. Буквално държи публиката и феновете в ръцете си и може да прави каквото иска с техните емоции.
4. Завръщането му през 2003 като „Холивуд“
След като постепенно Скалата намалява участията ви в WWF през 2002 и започва все по-често да се снима във филми, той се завръща в началото на 2003 с изцяло нов образ. Арогантна филмова звезда, която нарича себе си „Hollywood Rock” и постянно гаври всички опоненти и фенове, че е над тях и трябва да се радват за това, че отделя време от пълния му с филми график, за да присъства на тези смешни кеч шоута. Тук за пръв път се появят и „рок концертите“, където Скалата излиза с китара и пее подигравателни песни за градовете в които се провеждат шоутата. Това ми е един от най-любимите периоди в кариерата на Скалата и много съжалявам, че не продължи по-дълго. За жалост, той губеше важните мачове на турнирите. Помня, че загуби от Остин и Голдбърг.
3. „This is your life“ сегментът с Мик Фоули (1999)
Един от най-легендарните сегменти в историята на кеча се случва по време на един епизод на RAW през септември 1999 г., когато Мик Фоули организира специален сегмент „This is your life“ за Скалата. Макар да е пълен с комедийни и абсурдни моменти, този момент показа невероятната химия между Фоули и Скалата. Благодарение на техните остроумни реплики и импровизации двамата карат публиката да избухва постоянно. Сегментът продължава над 20 минути, нещо нечувано за седмично шоу, въпреки това държат зрителите приковани пред екрана. Това остава сегментът с най-висок рейтинг в историята.
2. Първата световна титла и Корпоративният шампион (Survivor Series 1998)
На турнира Survivor Series 1998 се провежда турнир за коронясването на нов световен шампион след като титлата е овакантена от Стив Остин, който е туширан едновременно от Кейн и Гробаря на предния турнир. До финалът на турнира стигат Мейнкайнд, който е подлога на Г-н Макмеън и любимецът на публиката и шампион на народа - Скалата. В края на мача Макмеън се обръща срещу Мейнкайнд като го прецаква точно по същия начин по който прецаква Брет Харт на същия турнир една година по-рано. Скалата печели мачът и титлата с измама и обединява сили с Корпорацията на Г-н Макмеън. Този хийл търн е важен момент в кариерата на Скалата, защото е началото на статута му като мейн ивент звезда, която може да носи федерацията на гърба си.
1. Icon vs. Icon - Скалата срещу Хълк Хоган на Кечмания 18 (2002)
В началото на 2002 година nWo правят своя дебют във федерацията и веднага започват вражда с най-големите звезди - Стив Остин и Скалата. Холивуд Хоган и Скалата е най-големият мач на предстоящата Кечмания. Началото на мача за мен е един от най-легендарните моменти в историята на кеча. Холивуд Хоган влиза в мача като хийл, а Скалата като фейс. Публиката в Торонто е толкова ентусиазирана да види Хоган отново на WWE ринг, че през цялото време не спира да подкрепя и вика за Хоган. Наистина велик момент, който може да накара всеки фен да настръхне.