Тука ще ми се смеете за пореден път. В Русе има панаир и се провежда от Великден до Гергьовден, или ако са с голямо отстояние, две седмици преди Гергьовден. 6-ти Май по принцип е официалният празник на града (който в миналото се е казвал Гюргево и са били едно нещо с града на румънския бряг, който до ден днешен се казва така, най-старата църква в града е Свети Георги и т.н.). Смешното е, че на панаира му викаме със звучно то име "търла" и като го кажеш по русенски се получават звучни изречения от рода "ай на търлътъ, брат". Правят го всяка година откакто се помня, винаги има люлки, центрофуги, атракциони, блъскащи колички и всякакви простотии. Продават и бая неща за ядене. Лошото е, че се прави основно от мангали за мангали и всеки път като отида се чувствам прекалено бял, за да съм там. Цените ги надуват максимално напоследък и преди една-две години се изръсих 40 лева за скара (която не беше лоша, но ебаси) и от тогава не съм си купувал нищо. Бяха сложили скрежината 5 лева, пълни хаяри.
Правеха го на различни места, като в последно време основно е в Парка на младежта и винаги има проблем с почистването после. Другите ми лоши спомени идват от факта, че даскалото ми беше в този парк и имах невероятната привилегия да ми надуват Азис докато правя контролно по математика. Също беше тегаво да гоним топката като я изритаме в циганските палатки, защото дворът нямаше мрежа тогава. Беше забавно като бях на 10, на 35 грам не ми се ходи вече.
Едит: Шибаното нещо има страница в Уикипедия, чак не е за вярване. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0