Пуснах си турнира и веднага останах приятно изненадан. Публиката откача, а мачът вече върви. Сядай си на задника, Пол Левек и записвай, че после ще има изпит. Така се прави, няма да ми губят времето, да пеят химна, да излизат по 100 години и за всяко джаброни да има представяне, защото вСеКи МаЧ зА нАс Е мЕйН еВеНт. 😠 AEW имат много недостатъци, но се радвам, че някой в САЩ все още разбира какво е кеч PPV и как да го направи съдържателно.
FTR vs. JetSpeed го пропуснах половината, защото никога не гледам прешоутата, но това, което видях си беше точно за opener - надъхаха много и оставиха добро настроение, което продължи и през останалата част от вечерта. Текла и Джейми Хейтър посмъртно не можете да ме накарате да ги гледам. Много ме разочарова Теклата напоследък, не стои добре на ринга и се мъчи да прави някакви неща, ама само се мъчи.
Jurassic Express vs. Young Bucks - бакшишите и експреса ме кефят, като си стоят в собственото ъгълче и си правят техните си неща. Не мога да ги взема насериозно иначе. Готин мач, спотфест, енгъла с Кени също не разочарова накрая. Въобще не беше зле, с оглед, че ненавиждам повечето замесени. 😄
Нараняваме хора vs. Настояването - стрийтфайта от Динамита преди няколко седмици не ми хареса никак. Тук обаче се справиха адски добре. Имаше летящи спотове, Бобо и Шелтън как разхвърлят GOA като едното няма нищо, Рикошет го издуха на няколко пъти, доволен съм. Краят беше абсурдно нелогичен. Леона издърпа Рикошет и влезе да яде бой вместо него и пак загубиха... Можеше просто да не влиза. 😄 Като изключим това, един от силните мачове за вечерта.
Kyle Fletcher vs. Mark Briscoe - нереалници, евала. Накараха ме да повярвам, че Бриско има шанс да вземе титлата. Особено към края беше много напечено. Флечър мисля, че не е имал лош мач откакто взе титлата от Дъстин, превръща се в MVP-то на компанията за отрицателно време.
Kris Statlander vs. Toni Storm - беше просто ок. Нещо, което ме дразни при жените в AEW е, че нито една не е във форма. Винаги излизат някакви дупести, трътлести лелки или момиченца 45 килограма и това го казвам с най-огромното ми уважение към Тони Сторм, която ми е любим образ. 😄 Саша и Меган са изключенията, може би.
Мерцедес Пари vs. ШИРАКАВА, ОМЪЖИ СЕ ЗА МЕНЕ - пак, не беше лошо, но Ширакава не беше никаква изненада и се получи умряла история. Направиха го само за да дадат 11-та титла на Моне. Поне сега във враждата със Статландер ще има някаква интрига. Саша ако вземе и световната титла, могат да зкариват дивизията направо, защото очевидно няма никой на нейното ниво и който и да я бие, ще бъде анти-климактично. От друга страна, може да я вземе и да пробват да я сбият с Атина, ако все още държи ROH титлата. Ясно е, че Тони и Мина отиват в отборния турнир.
Brodido vs. Takeshita/Okada - мачът на вечерта за мене. Бродидо селваше контузия, Окада най-накрая бушонира Такешита и въобще не му пукаше. Направиха зрелищен мач и разказаха история, общо взето всичко, което искам от кеча, 10/10.
HangMa'am vs. HE'S FAT - Джо просто не може вече и напълно разбирам, защо от догодина ще е пенсия. Това, което имаха е ок, но не беше материал за мейн евент. Винаги съм бил фен на Джо, може би е трябвало да направят този мач преди няколко години. Продължава да ме кефи, как Джо има антидота за всички инди скаклци - just move out of the way, bro 😄 Направи го два пъти в този мач и по принцип му е дежурен спот. Хийл търнът ме изненада, да видим как ще продължат от тук нататък. Хобс/Пейдж и Шибата/Пейдж ми звучат обещаващо.
Дарбѝ Алинов (ДПС) vs. Йохан Мокслер (NSDAP) - съжалявам, не ми хареса. Мачът с ковчега миналия месец беше класи над този. Имаше един-два изродски спота, като този с масата сме го виждали и преди. Дарби иска да остане инвалид преди да навърши 40, дано да не си сбъдне мечтата. Като излезе Стинг и ме напуши смях, как всички треперят от него. В главата ми звучеше просто "Здравствуй, Дедушка Мороз, борода из ваты, Ты подарки нам принёс, педераст горбатый". Оставете го човека да си живее живота вече, пълна пародия е това. Спотът с аквариума също не ми хареса особено. На теория е добра идея, на практика те давят в някакво нещастно аквариумче, липсваше само златна рибка. Отделно, че и Моксли не се предаде след кой знае какво.
Общо, доволен съм от турнира, без единия мейн евент. Имаше повече от един мач, който ми хареса много и ако трябва да правя топ 10 за годината, бих ги погледнал пак.