@Suffer-H И аз на компа обичам да цъкам неща от въпросните две десетилетия, но си признавам, че е по-скоро от носталгия. Просто като чаве обожавах всичко покрай видеоигрите (макар никога да не съм бил добър геймър, даже посредствен не бях) - списания, чудесии ... беше настъпваща мания по онова време. Отраснал съм със StarCraft, Age of empires 2, NFS 3, Street Fighter 2, MK 3 и 4 и разбира се - всякакви спортни, които презглаше EA Sports тогава - Fifa, HBA, NHL, даже и намерихме отнякъде NFL, което през ония години си беше тежка екзотика с привкус на маниащина 😃.
Но в момента играя предимно на PS5 и съответно съм играл от тези заглавия Spider-man, GoW и RDR 2.
По ред на номерата:
Spider-man ми е една от любимите игри. Счупвал съм се и на първата и на втората част - страхотна атмосфера, много лека, много ведра, просто е перфектна за разпускане след работа. Струва си дори само да се люлееш като кретен из града, толкова добре е направена механиката.
Да кажа, че съм я превъртал, не е кой знае какво, защото просто е толкова малка като история, че буквално на две-три засядания я приключваш. Но пък има толкова странични мисии и чудесии, че можеш да откараш доста време по нея.
Самата история ме кефи жестоко, не е просто от мисия до мисия, а наистина е написана като голям филм и това лично мене много ме израдва. Приготвил съм и малката (1.5 ли се нарича) с Майлс Моралес, ама нямам време 🙁
RDR2 бая съм я поиграл, на два пъти я инсталирам, но нещо ми пречи истински да се зарибя по нея. Не знам какво - перфектно е направена играта във всяко едно отоношение, няма лабаво. А за каубойски истории си умирам, но някак си не мога истински да й се накефя, не знам защо. За втори път я инсталирах миналата година, пак стигнах до средата и пак ми писна ... и май пак ще я трия без да съм я превъртял. Просто не ми се клечи на нея и това е.
God of war - страшно много се зарибих по втората игра и нея съм я счупил от игране. Както казах - не съм кой знае какъв геймър и ме убиваха до откат, та не ми се мисли колко часове съм откарал пред телевизора. Първата (която е в класацията) също беше много яка. Нея не успях да я превъртя, останах на предпоследната мисия, но ми писна, а и не си бях развил героя, така че просто я зарязах. И за тая игра мога да кажа, че е топ във всяко едно отношение, макар да си има трески за дялане по историята.
Виждам, че бая сте писали за това, че от гръцката митология я местят към скандинавската. Може би за феновете на оригиналните игри е дразнещо, но аз направо започнах тука, така че нямам драма 😃 . Изкефиха ме много бойните механики, а графиката беше топ, всяко нещо беше като картина 😍 . Даже съм се чудил дали да не я пусна някой път да я превъртя до края, ама едва ли ...