Приятели, наскоро ми се случи ебати абсурда. Отначало си мислех, че не е кой знае какво, но колкото повече мисля по въпроса, толкова повече ми се иска да опиша случилото се и нямам друга платформа, в която да го направя.
Баба ми е на 86 години и вече трудно се придвижва и има здравословни проблеми, знаете как е. В Понеделник ми се обади майка ми и каза, че баба ми е паднала и се е ударила и е в спешното (жената е добре, няма нужда от притеснение). Ходихме да я видим, казаха, че ще я задържат в болница няколко дни за изследвания. Да я видят дали няма някакъв проблем, кръвоизливи и т.н. и да източат някоя друга здравна пътека. Няма лошо, като цяло. На тази възраст е по-добре да си по-внимателен с такива неща. Тука обаче започнаха глупостите.
Ходихме до апартамента ѝ да вземем това онова - дрехи, принадлежности, нещо по-нормално за ядене. Тъкмо ще влизам и гледам бележка лепната долу на входа, адресирана до нея. Помислих, че е пратка, обаче се оказа бележка от ЧСИ. Викам си, бабата нещо не е платила някоя сметка, трудно се оправя вече. Звъним на ЧСИ-то, оказа се, че имало някакво връчване от друго ЧСИ в София. Още по-странно. Няма да ви занимавам с подробности, но след 2 дена търсене и мислене излезе, че няма риск някой да го разпише и да го вземе, даже ги дават без пълномощно.
Оказва се, че баба ми се води наследник на някакъв "далечен братовчед на майка ѝ". Звучеше като скам, обаче бяха приложили документи и излезе, че наистина има такъв човек. Как са проследили родословието ще недоумяваме заедно след малко. Човекът е починал скоро и имал някаква фирма (роден е през 77-ма, по спомен). Изтеглил ипотека, сигурно да си финансира ЕТ-то, даже я беше изплатил половината. Като цяло нищо лошо не е направил. Педерастите от банката, обаче, искат да съберат останалата част от дълга, или да прилапат някой апартамент в процеса. Тръгват да търсят наследници, но излиза, че или няма други, или са се отказали от наследство и така стигат до баба ми. ЧСИ-то разчита, че щом е възрастен човек, или не знае за какво иде реч, или няма да забележи (както е и станало). Ако минат 30 дни, мисля, че се водиш уведомен, дори и да не си видял бележката. Ако пък я получиш, имаш срок да се откажеш от наследство. В който и да е случай, баба ми нямаше да се оправи сама. После почват запори, дела, глупости, а през това време банката прибира кинти и грам не им пука.
Прилагам схема на родословното ми дърво, сравнително опростена. В синьо са мъжете, в червено са жените, в жълто са интересните хора. Годините отстрани са кой от тези хора горе-долу кога е роден. Искам да отбележа, че от всички, сме живи само аз, родителите ми и баба ми (и братята и сестрите ѝ, които съм пропуснал за да опростя). За да е далечен братовчед на пра-баба ми, ще да рече че човекът е наследник на дете на неин братовчед. Ако е племенник, може би не се води после братовчед, но не съм сигурен. Не прави ситуацията по-малко зле. Това ще да рече, че човекът, който ни е общ роднина е роден около 1900-ната година, когато България юридически се е водела още васална на Османската империя.

И тук идва логичният ми въпрос. ТИЯ ПЕДЕРАСТИ ЕБАВАТ ЛИ СЕ С НАС И В ЧАСТНОСТ С МЕНЕ?!?!?! НЯКОЙ ДЪЛГ ОТ МИДХАТ ПАША НЯМА ЛИ ДА ИЗВАДЯТ?!?!?! Адвокатите обясниха, че такива търсят дългове до 6-то коляно... Нереална ми се струва тази глупости, да връщат 125 години назад, за да ти връчват призовки и да ти търсят вземания. Още по-интересно ми е откъде имат данните да ги свържат? Някои от тези хора нямат ЕГН-та, по дяволите. 🤣 Още съм изумен, днес седнах да си нарисувам схемата и разбрах, колко по-абсурдно е, отколкото си мисля. Пра-баба ми са 8 деца, така че мога да очаквам още такива неща. По-надолу в рода има доведени и природени. Не дай си боже повече от един да тегли кредит, не знам какво ще правя. Административната тежест ще стане непосилна колкото по-напред отиваме във времето. 😑