baikiro
Според мен не визира хората, които го празнуват, а хората които яростно го защитават и популяризират в социалните мрежи.
Като човек, който е в такова обкръжение, мога да дам много точен личен пример. Голяма част от офисното ми пространство е разделено на две:
Първата част, която е главно изградена от хора между 20 до 30 години и е твърд последовател на всички Либерални Американски трендове (следователно на ЛГБТ културата) има украса за празника, дори имаме организирано вътрешно парти затова. Приема се като дата от годината за социализиране, забава и реално го приема като отделена единица от останалите 365-дни. Тази част от офиса влиза в графата "Умни и красиви" и "Жълтопаветници"
Втората част от офиса, която е изградена от хора между 30-40 не са толкова яростни последователи на американската поп култура. Да, слушат американски филми, слушат американска музика, дори петък вечер, когато е Хелуин ще гледат с усмивка на облечените хора около тях, но те са много далеч от това да се впуснат в празненство за Хелуин. Може би ще си кажете, че това е заради повечето години, които имат зад гърба си, но според мен възрастта не е фактор, важно е какво течение следваш.
Третия край са про-националистическите типажи, които за голямо съжаление нямам в офиса, но щеше да ми е интересно да видя пред очите си как те възприемат това разделение