Не съм фен на War Games мачовете, така че е време за контроверсиалното ми мнение. 😄 По принцип винаги страдат от нещо, от което страда и Ръмбъла. Всички кибичат и правят някакъв минимум, докато не дойде следващия голям спот. В Ръмбъла, обаче, нещата донякъде са компенсирани, защото там е спот след спот, ентранс след ентранс и тази цялата работа остава малко на заден план. В War Games не стига, че е едно огромно кибичене, ами имаш и клетка, която да ти скапва гледката и съвсем не разбираш какво майка си се случва. Отделно, че в този случай беше телевизионно шоу и много тежко си личеше кога пускат реклама, защото в този момент действието просто забиваше. 😄
Жените не ме кефят в AEW като общо понятие. Имат 3-4 мацки, които могат и се раздават - Тони, Меган, Статландер, Мерцедес Пари, евентуално Марина Шафир. Останалото е много зле, някакви момиченца по 30-40 килограма, които удрят въжетата, все едно се блъскат в стена. И винаги са много бочави. Много е странно, защото AEW жените ми харесват като образи и като жени, докато WWE жените ми харесват повече като атлети. Като образи са пълно дъно, като жени не знам дали някоя няма върбов корен между краката от толкова зобане. Трябва да се случи нещо между двата свята явно. Самият мач страдаше от всичко, което описах по-горе. Някои готини спотове, но общо взето не ме грабнаха. Краят беше готин, виждал съм нещо подобно и в други мачове (Флеър и Фоли имаха нещо такова навремето). Тони е много влюбена в Ширакава, която само губи мачове и я дърпа надолу. Има потенциал за историйка. Но да, не съм особен фен на хора да се тикат по ъглите, нищо да не правят и да се блейдват за интерес.
Хенгмен и Хобс ми хареса. На ринга не показаха почти нищо, което е нормално, все пак е falls count anywhere. Хобс е пълно MVP да прави такива ненормални неща. Едно, че Хенгмен го изсипа по гъз от масата, не го знам как ходеше после. Другото беше финишът от балкона. Как се е навил, само той си знае. Готин мач, допадна ми много. Даже бих ги гледал с 5-10 минути отгоре. Енгълът с клетката беше 10/10 след това. Повече такива неща ако вадят, няма да сбъркат.
Мъжката клетка... беше просто ок. Отново страдаше от всичко, което ме дразни. Имаха малко повече спотове, но и разни работи, които просто нямаха смисъл. За какъв чеп им беше да се катерят върху клетката, след като беше пределно ясно, че никой няма да скочи толкова отвисоко? На Бриско му пуснаха столовете по въжето, все едно са на строежа, ебати простотията. Спота с Пак и Дарби си беше класа, добре че го чакаха малкия гном да го угасят.
Цялото нещо получава рейтинга на дядо ви Брет, 4/10. В AEW се усеща и остра липса на звезди, особено при мъжете. Има ги любимите ни инди серачи, които винаги ще ме кефят в правилния контекст. Примерно Orange Cassidy мога да го гледам като мравка в някой инди кенеф цял ден, но в голяма компания за мене не трябва да е нищо повече от джобър. Същото важи за Дарби. Моксли имаше огромен потенциал едно време и още го има, но някакси го принизяват с плявата, като го сложат в такава ситуация. Роди и Кайл бяха вървежни едно време... Роди и разни маниаци като Роки Ромеро имам чувството, че ги гледам от 20 години и са ми писнали до болка. Върнете MJF, вкарайте го в ME заедно с Лашли, Клаудио, ПАК назобаното животно, Хенгмен и японците на Дон Калис и работата ви е опечена. 😑