Във футбола всички сме виждали супер талантливи футболисти, които изгрявт за някой и друг сезон и после залязват набързо заради тарикатлък, ламтене за пари и най-често - мързел и его.
Та кои според вас са най-големите таланти, които се пропиляха заради калпав характер.
Аз веднага се сещам за Марио Балотели - тоя човек имаше брутална физика и удивителни качества като футболист. Още от съвсем малък играеше на високо ниво.
Вижда се, че в момента, в който се стегне - например като отиде в нов отбор - и става машина за голове. Последно това се случи в Олимпик Марсилия, където за 15 мача вкара 8 гола.
Не знам дали повечето хора си дават сметка, че това момче можеше да е абсолютна легенда и един от най-големите футболисти на всички времена, ако не беше такова келешче. Почти няма отбор, от който да не си тръгна след скандал заради някоя тъпотия.
Той дори в момента не е толкова стар - на 35 е, а вече го забравиха хората, не е бил в голям отбор от години. Чак до серия Б се продъни в един момент.
Другият такъв, който ми идва на ум е Адриано - ненормално добър футболист, особено за размери като неговите, с уникална техника и шут, по-силен от този на Роберто Карлос. Можеше да бъде великан, а вместо това си остана чудо за сезон-два и толкова.
През 2005-та имаше 28 гола за Интер. Това бяха години, в които добрите нападатели правеха около 20-на на сезон, още ги нямаше тия чупения на рекорди от Меси и Роналдо.
Малко след това пропадна тотално, по-младите вече не го и знаят сигурно кой е.