FIFA 99 нямаше как да не я сложа на първо място, просто защото това е първата ми фифа, която съм имал и от която тръгна всичко. Буквално от нея станах и фен на Арсенал (поради култовата причина, че те ми попаднаха там 😃 ) , а освен това се сцепвах да я играя цяла година. Дори днес, повече от 25 години по-късно, все още предимно играя на фифа на пелйстейшъна. Цели поколения футболисти минаха.
Да не говорим, че за времето си играта беше уникално добра - вижте как изглежда фифа 97 напирмер и ще си дадете сметка какъв скок направиха тия симулатори за няколко години. Мисля, че всичко започна точно с WC 98 , макар да не съм сигурен. Тя също беше топ игричка, но не съм я цъкал толкова много, защото я нямах (по онова време това беше легитимна причина да играеш или да не играеш една игра 😃 ).
Наскоро ми попадна даже дискът ми с Fifa 99 - купуван от едно магазинче, което по онова време продаваше игри и то доста скъпичко. Кой знае какви ментета са били, ама барем мязаха на истински.
======
Интересно, че StarCraft не е първа, това е една от най-великите игри създавани някога и поне аз, като чуя 90-те, ги свързвам точно с нея. В отделните списания за игри (страшна благинка по онова време) SC държеше първото място с години! Другите игри идваха и се сменяха, но тази си оставаше първа сред читателите.
Иргаеше се на макс от всички, беше лудница - турнири по клубовете (с публика!), разменяха се чийт кодове (още помня show me the money), имаше книги, чудесии ... тя си беше част от поп-културата. Аз лично винаги съм предпочитал AoE и включително и днес я разцъквам, но за повечето хора СтарКрафт беше топа на топа.
======
За NFS 3 вече писах - първата ми NFS и останала ми със страхотни детски спомени, как се събираме по рожденни дни да я играем с момчетата от моя клас. Имах я и на диск в нас и я цъках редовно. Релно това е първата ми игра с коли. Това, че ченгетата те гонеха, беше невероятна идея за ония години.
=======
Rainbow six съм го играл много малко, не знам дали и ниво съм минавал там. Така и не ми хареса по онова време, а не си падах особено и по шуутъри. Иначе знам, че беше страшна мания и разни хора се сцепваха на нея. Може би просто съм бил малък.
Горе-долу това мога да напиша и за HL2 - играл съм я със сигурност, но никога не беше нещо, на което да се кефя кой знае колко. Честно казано не я и помня особено.
======
За NBA Live и Цезар-а писах по-нагоре. Страхотни игрички за времето си. А Цезар-а е и велика по принцип, не само за годината си. Страшен геймплей, спокойно мога да си издумкам два дена на нея и няма и да разбера кога е залязло слънцето.