Аз имах sega mega drive 2 като малък, а не Нинтендо, но не играех много-много. Както казах - слаб геймър съм, а по онова време игрите бяха праволинейни - не можеш да скипваш мисии и разни такива. И като забиех някъде ми писваше бързо. 😃
Все пак ще направя и аз един топ, малко смес:
- Super Mario - колкото и да не ви се вярва, се зарибих по тая игра преди 5-6 години, а не като чаве. Като дете играех "дедото на Супер Марио" - Дейв. Това е друга вселена, ще ви разправям някой ден 😃. Но на Супер Марио започнах да цъкам когато си взех една китайска джаджа, която обещаваше не-знам-си-колко игри от детството (реално пет, които се повтарят 1000 пъти) - дървена работа, ама с жената се спукахме да играем точно Супер Марио на нея 😃. Играта наистина е гениална и нищо чудно, че е била най-популярния хит едно време, невероятен геймплей е, супер зарибяващ.
Иначе като дете си спомням, че съм я виждал като съм ходил на гости на приятелчета, ама нямах някакъв кой знае какъв интерес.
- Mortal Kombat 3 (не знам точно коя версия) - не, че съм я играл толкова много, но това беше първата МК която видях и бях супер впечатлен - то фатали (които така и не можех да правя), то битки, чудесии - хвърчат глави, ръце. Нямах я дискетата, но ясно си спомням, че от някъде ми я бяха дали за някой и друг ден и много й се кефех тогава. А един приятел беше тотален манияк - беше си направил книжка с фатали, брутали, магии ... лудница. Той беше и първият, който ме заведе всъщност да я видя в един "компютърен" клуб (тогава още "игрален", ако трябва да съм пунктоален). До ден днешен си я спомням с подробности тая случка 😃.
- Home Alone 2 - спомням си, че един приятел почти я превъртя вкъщи, докато аз се люсках на второ ниво. 😃 Но играта за времето си беше много забавна и готино направена, особено нивото, в което Кевин правеше разни номера на лошите - имаше сума ти капани, през които ги преебаваше да минат 😛 .
- Batman Forever - жестока и "мрачна" игра, с жесток саундтрак. Даже наскоро я бях набарал някъде пак и я играх, за да си припомня детството. Освен това имаше един страхотен моуд, дето беше като Мортал Комбат и можеше да се играе с отделни персонажи - на практика лошите, с които се биеш на нивата. Но на това много се кефех тогава, беше супер забавно.
- Sunset Riders - е, това е играта на моето детство. Имах я на дискета и вероятно това е играта, на която съм изкарал най-много време. Тя е класика реално и я има и за Сега и за NES. Ходиш с едни каубои и пукаш наред. След няколко минавания буквално ги научаваш на изуст кой откъде изскача 😃.
Наскоро си я купих от PS store-а за 5-6 лева и си я играх с кеф 😃 Жалко, че е версията за NES, а не тая за Сега, дето съм я играл аз, ама пак беше готина. Горе-долу същата си е.