Против всички еврогейщини съм като цяло, защото водят до още бюрокрация, регулации, стагнация и неблагоприятна среда за живот. Отделно, че обикновено се движат и правят в полза на Германия и Франция. Ако беше толкова хубаво, нямаше да ни го рекламират от добрината на душата си. От друга страна нашите националисти са медийно неграмотни и политически импотентни. Правят ги смешни по всички телевизии и в нета, защото не знаят кога да говорят и кога да си мълчат. Вкарват ги в някаква дискусионна рамка, Костадинов или който там са поканили влиза в обяснителен режим (като путянци) и какъвто и добър аргумент да има е преебан, защото го води изцяло в мирогледа на противника, все едно ще убеди някого в нещо. После медийната машина мели някакви извадени от контекст неща цяла седмица и така заминава каквато и да е опозиционна гледна точка. Въобще, мразя всички замесени - и еврогейските култисти, и фашистите с меки хуйове.
Не е проблемът и тъпото евро. Проблемът е, че дава мегдан и механизми за крадене, каквито не сме сънували до момента и ще им плащаме борчовете до второ пришествие. Обожавам да ми цитират, как имало държави със 120% дълг и видиш ли не трябвало да ставаме като тях. Италия примерно теглят заеми от ЕЦБ до дупка, крадат 20-30%, останалото го изливат в инфраструктурни проекти и им върви държавата. После като дойдат евреите да си искат парите ги боли шперца, щото никой няма да дойде с крана да смъкне влака от релсите, нали и те печелят от него. Правят някаква тъпа сделка и продължават, ама поне им остава нещо накрая.
В нашия случай, ще надупят държавата от кредити, ще откраднат 90%, някой друг километър магистрала с другите 10%, където ще я ползват чак внуците ми. След някоя друга година идва евреинът и вика "плащай". И в тоя случай не ти се е вдигнало благосъстоянието, ами сега за капак ще раздаваш от малкото, което имаш, да си обсужваш заема.
Всякакви други приказки за коя валута била про-руска, коя била евро-атлантическа и щели сме да станем част от клуба на богатите, или пък ще изчезне силата на всемогъщия лев са фразьорски простотии и не ме интересуват.