Diego Aires Горун Вихрониев и Януари Креолски, казвайте къде бяхте в деня на престъплението??!!! Всеки знае, че синовете най се полакомяват от богатството на бащите си, а ти, Януари, от доста време си бил в сянката на шефа си и нищо чудно да си решил да го очистиш! Казвайте или ще извадя след малко масата за изтезания!!!
Вечерта си спах дома, дълъг е работния ден на ратая и уморителен, но поне ми позволява да си изкарвам прехраната честно и почтенно, а Митранди винаги се е отнасял добре с мен, давал ми е да си вземам продукти от фермата като благодарност и винаги е бил разбран началник. Убийството не знам кога е станало, аз ка отидох на работа сутринта, целото беше оградено у ленти, полицаи, линейки, така разбрах какво е станало.
Игнасио отдавна има апетити към фермата и многократно се е опитвал да ме подкупи да предам началника, но аз за едната си чест живея и никога не бих го направил. Дали чак е способен да убие човек, това не зная.
Както и Горун много пъти се е опитвал да ме скара с шефа, той си има неговите интереси. Не го харесвам я, но пак казвам, оня горе знае само кой убиец и кой не, аз не съдя и вярвам, че той ще наказва.
Гюлю е добро момче, работно и отговорно. С нищо не прилича на безхаберния си брат. Он може да е по-учен и с по-вирнат нос, но душата му е черна като гъз. А Гюлю е душица човек, убаво момче.