Господа детективи, получихме нова информация от патоанатома извършил аутопсията на Митранди Вихрониев. Според него, жертвата е починала от остра дихателна недостатъчност, или иначе казано: не е могла да си поеме въздух. Това е странен момент според доктора, защото по тялото не бяха открити следи от удушаване по шията или носа на Митранди.
В този ден двама души от заподозрените( Януари Креолски @THE ENEMY Ивица Игнасиев @Rain излязоха с алибита за предполагаемото време на убийството. Ето какво казаха те:
Януари Креолски: "Язе бех пратен от байчо Митранди за фураж за животните до Габрово. Отне ми цел ден да отида, да оправя листата и да получа стоката, после да се върна до Гъзурниците, и във фермата. Можете да запитате чорбаджията на аграрнио магазин дали моето лице бе там по оногова време. Той ми е своего рода свидетел. Че не съм бил там по време на убийството, върнах се късно при изгрела месечина и ни съм ходил към кошарите да разтоварвам фуража, ни съм видел Митранди жив или умрел там или къде да е. Просто задремуцах у своята си колиба."
Ивица Игнасиев: "В нощта на убийството аз, Ивица, бях в моя офис в игралната зала в Габрово. Преглеждах оборота от вечерта, броейки банкнота по банкнота, мислейки си как богатството ми придобива още по-внушителни размери, като от време на време отпивах и от чаша скъпо уиски. Точно тогава при мен дойде Сергей Иванович, управителят на залата (в случая свидетел), и проведох с него разговор дали вечерта в игралната зала е минала гладко и изрядно, дали е имало нарушители и дали всичките работници изпълняват зададените им задължения. Както виждате, аз бях в Габрово, фокусиран върху своя бизнес и просперитет, на десетки километри от мястото на убийството. В допълнение към моята защита, аз мразя да карам кола - винаги ме вози шофьор - затова и е крайно нелогично да се заема посред нощ да шофирам до едно село на десетки километри, за да извършвам убийство."
Също така до нас достигна и друга информация: Горун Вихрониев( @STARRCADE ) влезе по спешност в болница с пристъп на вертиго, получен от препиване с домашен ром, направен от самия него. Няма опасност за живота му и утре ще се появи на разпит. От габровската болница предупреждават уважаемите детективи, че ще напишат оплакване срещу тях, ако продължават да им бъдат изпращани диви гъзурнишки селяндури от семейство Вихрониеви!
Гюлю Вихрониев-Дюлата се завърна в стаята за разпит и поиска да се яви на детектор на лъжата. Ето и въпросите, на които трябва да отговори в тази тема, а след това ще се произнесе и детекторът:
Къде беше в нощта на убийството?
Инсценировка,за да избягаш от разпита ли беше инцидента с кобилата Йофка?
Обичаше ли истински баща ти?
Детективите( @Vasko @Diego Aires ) могат да продължат с разпита на заподозрените: Гюлю Вихрониев-Дюлата( @dmtbg ), Ивица Игнасиев( @Rain ), Невелин Вихрониев ( @yuliyan40 ) и Януари Креолски ( @THE ENEMY ).