Diego Aires Ратайо Януари @THE ENEMY , имам въпрос към теб и той е грижеше ли се добре за стопанството на покойния Митранди? Неговите овце, коне и прочее. Беше ли при него в резултат на съвестната си работа или повече поради лична изгода?
Аз му бех най-добрия работник, ама това ме питате сигурно за 20-ти път. Освен туй вече имам и свидетел, мога ви помогна само с акъл оттук нататък.
Аз и Игнасио вече сме изчистени като потенциални извършители, Нивчо е до голема степен поизчистен също след детекторо вчера. От вазе зависи да изчистите и Дюлю. Най-големи шансуви има да е онуй магари Горун виновния, понеже той има открит мотив. Иска отдавна да се оттърве от мене като ратай и от брат си кат наследник, та да можи да командва сам татка си. Отдавна иска да продава всичко на Играсио, който муй и най-вернио чуек в селуто, а освен туй май са си бъркали и по дупкити.
Гюлю няма мотив да обива татка си, ако има, тепърва требва да бъде изваден. Играйм с кот можим, господа. Аз разбира се, продължавам тоз акъл да ви го даам само от желание да ви помогна, инак във вашто правосъдие не вервам аз, само в туй на оня горе и в него мий надеждата!