TNA International Championship: Steve Maclin (c) defeated Mance Warner - тези двамата не ги знам кои са и не си спомням нищо от мача им. Не беше зле, но не беше и кой знае какво. Знам, че е нещо, което гледах. 😄
Matt Hardy, Jeff Hardy, Leon Slater, & Hometown Man (Cody Deaner) defeated Moose, Brian Myers, Eddie Edwards, & Johnny Dango Curtis - тук щях да заспя, по-скоро беше някакъв crowd pleaser. Cody Deaner не ме интересуваше още като дебютира, абсолютна загуба на пространство. Еди Едуардс и Фанданго още кретат в света на кеча, няма лошо. Муус даже не си защитава титлата на това шоу. Поне са махнали ограниченията за X-титлата, not about weight limits, it's about no limits.
Mustafa Ali defeated Jason Hotch - мачът на вечерта за мен и двамата се раздадоха. Рядко виждаме в днешно време мач с история, който не дегенерира в някакъв безсмислен спотефест. Всичко беше страшно добре направено, ентрансите на двамата, реакциите на Таша Стийлз и Джон Скайлър, Скайлър като коментатор и ролята му във финиша. Имаше си и хай-спотове, но видяхме някаква градация. Суплексът на ръба на ринга и торнадо-DDT-то бяха брутални. Финишът също не беше никак лош. Очаквам големи неща от Мустафа Али в бъдеще, дано да го подпише някоя по-голяма компания.
Knockouts Championship: Masha Slamovich (c) defeated Lei Ying Lee - другият мач на вечерта, гео-политческият сблъсък Русия - Китай. 😄 Добре се сработиха двете, имаше определен контраст на стилове, което винаги ме радва. Също така им дадоха достатъчно време, въобще, нямам забележки. Издигнаха Сламович много, като на няколко пъти споемнаха, че сама си е избрала Лий за опонент. Нагласиха и следващата вражда за Маша
Frankie Kazarian defeated Joe Hendry - Казариан почти не е мръднал за толкова години. Чак е нереално, колко добре изглежда. Сменил е стила, не е чак толкова летящ вече. Един от любимите ми кечисти от златните години на TNA и се радвам, че още е активен, даже и го пушват. С оглед на всичко това, Хендри трябваше да спечели. В момента изглежда като пълен балък и се надявам цялата тази история да отива някъде. Може би половината ростер ще джоби на Трик и после Хендри ще го бие триумфално, не знам и аз.
TNA World Tag Team Championship: Nic Nemeth & Ryan Nemeth (c) defeated Trey Miguel & Zachary Wentz - нелош мач, но и @Bobby Angel спомена, че Долф е яко западнал. Не мога да го обвинявам, вече е на години и си изразходи младините и таланта за някакви старт-стоп пушове във феда, които не отидоха никъде. Мачът беше добре чисто технически, но не ми пукаше за нито един от участниците.
Santino Marella defeated Robert Stone - енгъл мач, много се изкефих. Сантино и Райдър винаги са ме радвали в определен контекст, направиха една камара маймунджулуци и тук, няма лошо. Смях се Теса като открадна кобрата и бяга да я хвърли в бекстейджа, все едно обезврежда бомба. После коментатора вика "a man is useless without his snake". 😄 Получих това, което очаквах, евала.
TNA World Championship: Trick Williams (c) defeated Elijah - Смешно ми е как Елайджа представлява TNA и ще връща титлата у дома, като той е абсолютен NXT кадър. Ок мач имаха, но нищо особено. Прецакан финиш отново, явно това ще е гимикът на Трик Уилямс. Не знам и аз, можеха да измислят много по-добър главен мач, но от друга страна имаха само две седмици.
Финални мисли
- Джо Хендри е много, ама много over. Вади нечовешки силни реакции за TNA. Чак ми е гадно за него, че го зачукаха в тая тъпотия.
- Не знам кой сглобява мачовете в TNA, но мога да дам само адмирации. Гледах неща, които поне започваха като "борба" и после се изостряха до някакви хай спотове и тупаници. Глътка свеж въздух от финишър спамовете на WWE и спотфестовете на AEW
- имаше някакъв сегмент по средата, който беше пълен леш
- забавно промо от The Inspiration, за съжаление бях забравил, че съществуват
- общо взето нещата, които ми харесаха, ми харесаха много. За нещата, които не ми харесаха, по-скоро останах равнодушен, което не знам колко е добре, тъй като както добре знаем, обратното на любов не е омраза, а безразличие.
- тийзърите на TNA не са се променили за толкова години - двама многократни шампиони се завърнаха - Коди Дийнър и не знам кой трябва да е другият, Инспирациите сигурно.