Не знам как измерваме, кой е по-добър на ринга, при положение, че в кеча трябва да се сработят двама и повече души. Някои винаги ще работят по-добре заедно от други. Но оставяйки това на страна, за мен винаги "добър на ринга" означава някой, който на първо място е атлетичен и на втори и по-важно - може да ме накара да повярвам, че гледам някакво оспорвано състезание между двама души, както със всеки друг спорт. По този критерий, хора като Майкълс и Флеър отпадат, защото са по-скоро шоумени и разказват истории. Не ме разбирайте погрешно, това си е забъркващо и готино за гледане винаги, но тук говорим за нещо друго. Глисти като Ролинс няма да коментирам даже, страшно са ми неправдоподобни и той, и Адам Коул, и Сами Зейн, и т.н. За Даниелсон правя изключение, много е надъхващ просто. 😄
За мен в класацията трябва да са хора като Беноа, Леснар, Енгъл, Самоа Джо, Оуенс, даже един Голдбърг, който е адски ограничен, би се връзвал много повече в тази картинка. Брет Харт също си е на място в този списък и това е нещото, което много хора пропускат, като го наричат скучен. Брет в почти всяко промо се държи като състезател, обяснява как ще екзекутира еди-кой-си и колко е скилнат. Почти всяка вражда му е такава. Сещам се за позабравената вражда с Баклънд. Вече знаехме, че Харт е машина, издигнаха Баклънд като машина и дъртия психопат накрая удоши Брет, който не се предаде, а майка му хвърли кърпата. Изглеждаше екстремно оспорвано.
Мачът му с Остин от Мания 13 е на върха на много класации и всички си спомнят финиша с двойния търн. Нещото, което не помнят са самите обстоятелства около мача. Враждата беше толкова оспорвана, че сложиха Шамрок за гост рефер да ги озаптява. А самият мач почна нормално и го изостриха до толкова, че буквално се изсипа извън ринга. Накрая Харт не издържа на напрежението, защото спечели след като Остин припадна, но явно не беше достатъчно само да спечели и превъртя. Просто гимикът му е на най-добрият кечист за всички времена и винаги трябва да се издига над високите си стандарти. Напомня ми на професионални състезатели в други спортове, примерно Майкъл Джордън е точно такъв типаж.
uncleG Си Ем Пънк има място тук
Пънк за мен е адски неатлетичен и се влошава от година на година. Абсолютен мин/макс билд, изсипал е всички точки в харизма и психология на ринга, за атлетизъм е оставил колкото да няма дебъф. Винаги има интрига в мачовете и историите му, особено е добър като има срещу какво да се бунтува, но "добър на ринга" не го дефинира някакси. Прилича ми малко на Джерико в това отношение, въпреки че двамата имат коренно различни кариери.