Е, супер як Кълижън беше, успях да го изгледам целия.
Claudio Castagnoli vs. Komander - топ мачле, точно каквото очаквах. Командер-а се раздаде и си направи всичките магарии за отрицателно време. Чиста победа на Клаудио и то с доста тежка физическа доминация, както и би трябвало. Много съм доволен от видяното.
Същото и за Окада - Боуенс. Боуенс се превръща в чудесен лоукард комедиен персонаж, който пасва перфектно навсякъде. Окада си взе чиста победа тук и продължава да се затвърждава като абсолютен звяр на ринга, какъвто го представят в AEW от самото начало. А то така си и трябва - технически това е може би най-добрият кечист към днешна дата. Освен това ми прави впечатление, че все повече се приспособява към кеча в Щатите.
Добър сегмент между Суърв и Оспрей, който беше на запис от Дайнамайт. Уж се сбиха накрая, но още си мисля, че по-скоро ще са отбор, а няма да враждуват.
Нещото, от което бях безкрайно недоволен, беше появата на Тони Сторм. Това беше страшна тъпотия. Мина Ширакауа бие Скай Блу (джобърка) - ОК, идва Джулия Харт и я напада - СУПЕР ... и изведнъж се появява Тони Сторм. Защо? Тони в момента си има фюд с Моне - най-големият в кариерата й, очаква се да е топ мач на All In .... за какво я бутат в тоя джобърфест?
И другото - Джулия Харт и Мина ще направят супер яка лоукард вражда, на тях тоя спот им трябва. От какъв зор ще пада целият акцент И ТУКА върху Тони Сторм? Страшен хаос е тая дивизия, а има такъв голям потенциал.
Дано Мина и Джулия започнат качествена вражда и ги оставят на мира, това може да е перфектна атракция за Кълижън.
Изкефиха ме Gates Of Agony - баси якия отбор, имат някаква жестока енергия в себе си. Ще се радвам да ги видя в нещо по-смислено някой ден.
И стигаме до МЕ - Маскара Дорада срещу Хечисеро. Е, как да не се изкефиш - къде в друго шоу ще видиш в главният мач да са ти топ звездите на чужда федерация, които на всичкото отгоре се борят за място в "международен" мач 😃 . Двамата се раздадоха много, направиха як сблъсък в луча либре стил, пичовете от публиката (размятайки и мексиканското знаме) се изкефиха - всичко се получи както трябва. Маскара Дорада печели все повече симпатии последно време и се радвам, че победи той, макар да съм фен и на Хечисеро.
Четворният мач на Fayter fest, макар да е ясно, че Омега ще запази, съм убеден, че ще стане много забавен спотфест.
Иначе Кълижъна продължава да е някаква инди-смарк какофония, в която Тони Кан си сбъдва мечтите и прави кардове като за iPPV на някоя малка федка. Мачовете са тотално нелогични, йерархия няма почти никаква - всеки срещу всеки, сегменти почти липсват, всичко е под наслов "може да стане много яко, ако ... ". За такива нърдове като мене е идеално 😃 😃 😃