Макара, че беше 4 часа наведнъж, много ясно разделиха Дайнамйт и Кълижън, като общо взето си остана основното - първото е шоуто на AEW, със звездите и т.н., а второто - просто супер смарк ориентирано предаване, което можеш да се нагледаш на всякакви мачове, пълно с лоукард и мидкард кечисти.
За Дайнамайта:
Добро промо на Оспрей, в което много ясно обобщи нещата - ситуцията е AEW срещу DR. Последвалата поява на Моксли и компания, както и на Каубоя беше страхотно изиграно. Адам Пейдж наистина изглежда страшилище в момента и то не с физика, а с това, че "луд, корав каубой", какъвто си му е гимика. Просто се усеща някаква енергия около него, като се появи - перфектен персонаж за мен.
Суръв - Оспрей 2 но седмично шоу означава, че ще се обединят след това срещу DR. Поне такава е логиката и аз съм повече от ОК.
Страшно тъпо беше, че в целия калабалък се появиха джобъри като Лио Ръш и къвто-беше-там. Просто нямат място в такъв сегмент. Иначе мачът между Ръш и Оспрей за Кълижън е ОК, но нямаше нужда от такава стипулация. Личи си и че публиката не реагира никак, въпреки, че беше много надъхана през цялото време.
AEW трябва да спра тда мешат МЕ звездите си с джобърите, това монго пъти съм го казвал.
Мачът между Моксли и Бриско беше топ, както се и очакваше. Идеален ТВ мач, като и двамата блеснаха.
Мачът при дамите беше ОК, като трябва да се отбележат няколко неща:
Джулия Харт е невероятно сеХси 🫢
Тони Сторм продължава да е топ бейби фейс
Хората все пак се кефят доста и на Мина
Моне е пефректна в ролята на кифла
Kevin Knight & Komander & Mike Bailey vs Dralistico & Rush & The Beast Mortos - абсолютно открадна шоуто тоя мач, а не очаквах нищо от него. Страхотно се сработиха шестимата и се получи екстра. Накрая спотовете ме израдваха на макс, а Командера е нереален! Последния му спот, дето се метна от въжетата беше WTF момент от всякъде.
Не виждам причина Синдиката да трябваше да е замесен в цялата работа, но не стана зле. Един триос мач следващата седмица (или когато е там) би бил добре дошъл.
Иначе що се отнася до Синдиката - продължават да са много интересни и са чудесна мидкард атракция за всяко шоу.
Max Caster е за Кълижън, няма място такава тъпотия на Дайнамайт. Пауърхаус Хобс го скуошна за минута - ОК, но наистина можеха да го сложат това във втората част на FF. И без друго никой не го е еня за Кастър.
Забавен сегмент все пак.
Четворният мач беше топ качество, както се и очакваше. Мелцер му е дал 4 звезди и половина и има защо (макар напоследък да ги раздава на общо основание тия звезди). Много добре се сработиха всички, а за мен човекът на мача беше Маскара Дорада, който направи и най-интересните движения. Даже ме е яд, че точно той трябваше да отнесе туша накрая.
Беше ясно, че Омега печели тук, но въпреки това направиха драмата доколкото е възможно. Като трябва да кажем, че Броуди се включи за кой ли път перфектно в подобен мач, пичът е нереално добър за размерите си и с винаги е правил страхотни неща на ринга. Жалко, че изглежда супер дженерик и никога няма да види качествен пуш.
Омега - Окада беше посрещнат супер настървено от публиката, както и е редно. Радвам се, че това се случи в Денвър и пред препълнена зала.
Кълижъна:
Хубав кратък мач между Лио Ръш и Оспрей. Двамата са супер бързи и стиловете им фитнаха, като дори бих се радвал, ако им дадат някой път повечко време. Ръш е много особен кечист и въпреки размерите си изглежда много легимитимно на ринга с тоя стил и скоростта си.
Рдавам се, че победата на Оспрей беше доминантна, а не беше на кантар пак. Че от AEW го имат тоя навик и се чудиш кой е звездата и кой трябва да джоби.
Следващите мачове ги гледах с половин око, защото ми беше писнало.
Чак на появата на Текла се зазяпах по-сериозно. Това, че й дадоха да бие така яко Лейди Фрост я поставя много нагоре в ростъра, поне доколокото изобщо в женската дивизия има някаква адекватна йерархия. Хубаво е, че с Аминада й направиха мини вражда с тоя сегмент накрая и промото на Кралицата после (което хич не беше лошо впрочем). Текла ще вземе доминантна победа и там, но се надявам да не си остане с това, а да започна нещо по-сериозно с нея, защото не ми се ще да е поредният кечист, който се хайпва две седмици и после става парт тайм лоу кардър.
Последният мач беше тотален лоукард фест и е нечовешко от страна на Тони Кан да ги сложи тия 8 (ОСЕМ!) маниака да закриват 4 часово шоу. Фактът, че Адам Коул надъха накрая публиката, си е постижение отвсякъде. Мислех, че ще са съвсем умрели, а те се вдигнаха за едно финално викане 😃 .
Иначе е много тъжно, че Адам Коул го докара до тая ситуация, в която на никой не му дреме за него. А тоя човек само преди две години оглави All in на Уембли. 🙁