Гледах почти цялото шоу още в понеделник, но поради липса на време едва днес успях да завърша всичко. Много добро шоу като кеч беше King of Pro-Wrestling, въпреки че не съм доволен с развитието около главните персонажи. Това, което ми направи по-силно впечатление:
Syuri vs. Sareee беше много добър мач, получиха достатъчно време предвид мястото си в карда и макар и да нямаше как да повторят предишните си срещи, отново показаха страхотна химия. Не очаквах Syuri да си върне титлата, но е възможно и Sareee засега да е приключила със Stardom. Дано видим поне една от двете на Wrestle Kingdom, може би срещу Saya.
ELP vs. Tanahashi беше ок мач, все още няма никаква яснота около опонента на Tanahashi за Wrestle Kingdom, а сме едва на два месеца и нещо от шоуто, но явно ще чакат да мине защитата на Tsuji следващия месец.
Oleg Boltin vs. EVIL беше една от критиките ми за шоуто и booking-а. Слаб мач беше, в стила на EVIL, а reign-ът на Boltin се оказа изненадващо разочароващ, и то не по негова вина. Aaron Wolf също си го представях срещу друг опонент в дебюта му, въпреки че и нямам представа какво да очаквам от него.
Knockout Brothers vs. Uemura и Umino беше много добър отборен мач, поне тук няма от какво да се оплача. Отборната дивизия не ми е била толкова интересна от много време благодарение на Oskar и Yuto-Ice, публиката също беше доста ангажирана в мача. Според мен това можеше и да е мачът на Wrestle Kingdom, ако нямат по-големи планове за някого от Uemura и Umino (но не отхвърлям шанса да спечелят таг лигата).
Gabe и Tsuji се доближиха до мача си от февруари и представиха силен сблъсък, но като развитие не съм доволен (то нямаше и като цяло от никой сценарий да бъда доволен). Tsuji вече няма работа с Global титлата, не виждам и много логика и смисъл да се изправи срещу световния шампион като Global шампион на Wrestle Kingdom.
Takeshita vs. Sabre беше фантастичен мач, гледах го веднага без спойлери и въпреки разочарованието от победителя успяха дори да надминат предишните си срещи и да поднесат един невероятно изпипан мач, с обработка на противника, добър selling и достатъчно драма накрая. Не съм фен на решението Takeshita да взима титлата, както и Climax-а, най-добрият вариант щеше да бъде Tsuji да влезе като G1 победител и да победи Sabre на Wrestle Kingdom. Ако идеята е Takeshita да бъде срещу Tsuji на Wrestle Kingdom в Double Title мач, отново booking-ът е много нелогичен, тъй като или Takeshita неправилно побеждава едно от младите лица на NJPW, или reign-ът му се оказва съвсем транзитен и безсмислен. Takeshita vs. Goto на Wrestle Kingdom щеше да бъде някакъв уместен вариант за Wrestle Kingdom, в който Takeshita да защити, имайки предвид и че Goto в момента е най-стабилният draw на компанията, но го хвърлиха още ноември.
Накратко - booking-ът в последно време от NJPW продължава да бъде разочароващ, въпреки доброто качество на мачовете.