По подобие на класацията за топ 10 най-добри кечисти на ринга в WWE/F ,която направих като тема,сега ми попадна и такава за топ 10 най-добри мачове в историята.Класацията е на Sports Illustrated и е правена тази година,по-конкретно март,и е съвсем прясна.Самата тя е базирана на основа на битката на ринга, разказването на история, значимостта, въздействието, цялостното качество и наследството на тези двубои.
За мен,въпреки че съм любител на жените,в такава класация не може да има място за женски мач - с цялото ми уважение към труда им,просто никога не съм бил фен на женския кеч и винаги съм го скипвал,освен когато на скоро гледахме Raw и Smackdown на европейското им турне с жена ми и на нея това ѝ беше едно от съвсем малкото интересни неща.Със сигурност място в класацията трябва да има за тройния мач от КечМания 20,но по обясними причини няма как да е там.Андре срещу Хоган от КечМания 3,Скалата срещу Хоган от КечМания 18,HHH срещу Гробаря от КечМания 28 биха могли да са вътре,защото тези мачове са дали огромен импакт,разказват история,пълни са с емоции и хората ще говорят за тях винаги.Енгъл срещу Леснар от КечМания 19 също е много добър мач,но е ясно,че в топ 10 не може да се сложи всичко и винаги нещо добро ще липсва,а и човекът,който е правил класацията (Sid Pullar III) има различни виждания за нещата,както и всеки човек.
Та ето и класацията с добавени видеа от мачовете:
=10= WALTER (GUNTHER) vs. Ilja Dragunov - NXT UK October 29, 2020
=9= Bayley vs. Sasha Banks - WWE NXT TakeOver: Brooklyn
=8= Edge & Christian vs. The Hardy Boyz vs. The Dudley Boys (TLC II) - WWF WrestleMania X-Seven
=7= Cody Rhodes vs. Roman Reigns - WWE WrestleMania XL: Night Two
=6= Stone Cold Steve Austin vs. The Rock - WWF WrestleMania X-Seven
=5= Kurt Angle vs. Shawn Michaels - WWE WrestleMania 21
=4= CM Punk vs. John Cena - WWE Money In The Bank 2011
=3= The Undertaker vs. Shawn Michaels - WWE WrestleMania 25
=2= Shawn Michaels vs. The Undertaker (Hell In A Cell) - WWF In Your House: Bad Blood 1997
=1= Bret "The Hitman" Hart vs. Stone Cold Steve Austin (Submission Match) - WWF WrestleMania 13