Абсолютно съм съгласен с всичко казано относно Тарантино и творчеството му. Само ще допълня, че двамата с Роджър Ейвъри имат подкаст, който се казва "Video Archives" и там правят ревюта на разни странни и култови филми от архива на видеотеката. Заслужава си слушането.
Иначе Reservoir Dogs е супер готин филм. Тарантино умее много добре да прави всичко готино. Интрото ми е може би най-любимото интро на филм в историята.
Подборът му на музика също винаги е много добър. Свързвам разни песни със сцени от негови филми. Примерно ако чуя "stuck in the middle with you" няма как да не се сетя за...сещате се за коя сцена. 😃 Диалозите във филма са много забавни и реалистични, което става запазена марка на Тарантино. Спорът за бакшишите си е легендарен. Друг плюс на филма е че е сравнително кратък и се гледа на един дъх.
Гледам много често Scent of a Woman. Ал Пачино е абсолютен нечовек в този филм. Играе откачил сляп ветеран от Виетнам с PTSD. Страхотен просто. Напълно заслужен Оскар за мен. Съветвам всеки да гледа този филм заради Пачино. Младият Крис О'Донъл играе неговия гледач, който е нърд от елитен университет. Страхотна химия имат двамата.
Unforgiven е последният уестърн в който се снима Клинт Истууд. Той е и режисьор на филма. Ами наистина велик филм. Кастът е пълен с легендарни актьори. Истууд, Джийн фъкин Хекман, Морган Фрийман, Ричард Харис. Хекмън с една от топ ролите в кариерата си. Злодеят, който играе е един от най-неприятните и гнусни герои, които съм виждал. Спокойно мога да го сложа в моя топ 5 на злодеите в киното. Няма да разкривам повече от сюжета. Насладете се на този филм възможно най-скоро ако вече не сте.