Понеже видях, че Heisenberg и Васко са коментирали филма "Кулата" (Fall) от 2022 година , реших да се изкажа по този въпрос тук. На Васко изобщо не му е харесал и го разбирам много добре. Също така е обяснил в чата къде се развива целия филм и че му е бил много скучен.
Тук идва едно голямо обаче - като човек, който има ултра мега панически страх от всякакви височини (дори на табуретка да се кача съм най-големият женски полов орган, треперят ми краката през повечето време като лист, макар да ми се налага често и лека полека поне тази ОГРОМНА ВИСОЧИНА я преудолях) този филм ми разказа играта и ми еа майката.. Предполагам сте разбрали, че съм огромен фен на хорър жанра и буквално през годините съм изгледал какво ли не - от слашъри до паранормални истории до японски супер извращения тип Guinea Pig и всякакви други филми без дори да трепна (с изключение на Sinister от 2009, който спрях по средата, но тогава бях на 12 години, така че не се брои, днес много ясно нямам проблеми с този филм).
Кулата обаче е единственият в историята на киното, който ме е накарал да се потя зверски (дори в момента ми се потят дланите като пиша това). Длани, крака, абе всичко. Не можех да си намеря място и направо си се гърчих и се чудих къде да погледна. Тук се сборих с най-големият ми страх, просто този филм ме цъкна където "най-боли" 😅
Давам му оценка 10 от 10.. не, че е нещо кой знае какво, не, че е нещо специално или блести с перфектна актьорска игра и мислен 2 години сценарий. Просто до ден днешен след стотици изгледани хоръри този филм си остава единственият, който ме е накарал да се чувствам по описания по-горе начин. Просто другаде не съм и няма да го изпитам това отново, освен ,може би, ако не гледам подобен филм.
Да, винаги на хоръри изпитвам напрежение, но това е от онова напрежение, което идва след като ти е интересно и с трепет очакваш какво предстои да стане, същото такова усещам и на Трейтърс, но разбира се - не ме е страх от Бачорски или Владо Карамазов.
Който има страх от височини му го препоръчвам с две ръце и два крака, но който няма панически страх като моя - ще му се стори като пълната боза, въпреки че има интересен обрат!