И аз ще си позволя да напиша ревю на филм,да не е само @Vasko . Ще гледам да няма спойлери,но все пак да стане нещо като "ревю".
The Uninvited е американски психологически хорър (въпреки че за мен повече бие на психотрилър) от 2009 г.,римейк на корейския A Tale of Two Sisters от 2003 г.,който е много популярен сред любителите на азиатските хорър филми.
Филмът започва сравнително бавно,но бързо се потапяш в атмосферата и с нетърпение очакваше да видиш до къде ще се развият нещата,какво ще стане. Историята му се върти около момиче,което се връща вкъщи след престой в психиатрична клиника,но се оказва,че баща ѝ има нова приятелка (майка ѝ е починала).Героинята подозира,че "мащехата" ѝ се опитва да навреди на семейството и че иска бащата само за себе си, като атмосферата на филма е доста напрегната в определени моменти,особено към края.
Като споменах края - той е един от най-добрите,които съм виждал на хорър филм,буквално има такъв уникален и огромен плоттуист,че първият път просто останах с отворена уста.Жена ми,която не е фен на такива тип филми,но ги гледа заради мен (свиква малко по малко 😅) остана зяпнала и просто се усмихваше и чудеше "Ама как,ама какво" и не можеше да повярва какво е гледала.Като цяло тя каза,че масово във филмите,особено в хорърите,можеш да предвидиш края,но на този филм не успя да го направи,аз също,когато го гледах за пръв път.Адски много ѝ хареса,което за мен е показателно,че филмът определено става😂! Може и да преувеличавам ,но това съм усетил аз от филма,който за мен е шедьовър,един от най-добрите американски римейкове на чужд филм (знаете ,че по принцип ги осират легендарно,примерите не са един или два,главно хоръри).
На филма давам 9,5 от 10 оценка,само защото в определени ситуации е леко муден (в началото),но пък и това помага на историята да се развие повече и да се покаже по-детайлно на зрителя,като цяло да се потопи във филма повече (да,знам,че си противоречих леко,но ако някой реши да гледа ще види за какво става въпрос).
Предизвиквам @Vasko да го гледа,когато има време! Ще ми е интересно да видя неговото мнение!