Към момента няма нищо обявено за Zero Hour-а, така че ще напиша няколко реда преди шоуто.
Не съм фен на това, че ще имаме само 4 кечисти от NJPW и по 1 от CMLL и от STARDOM, но какво да се прави. Кардът иначе е брутален и може да бъде едно от най-добрите, дори и най-доброто шоу за годината, ако се получат нещата. Просто за мен е безсмислено да рекламираш PPV-то като Forbidden Door съвместно с NJPW и накрая почти да няма кечисти от NJPW поради едни или други обстоятелства, а по-голямата част от мачовете дори да са си чисти AEW сблъсъци.
Мачът в клетка предполагам, че ще е откачен, като нищо може и да надминат Анархията отпреди три месеца. Целият тим на Darby е сред елита в кеча за мен, макар и Tanahashi вече да е силно лимитиран, Ibushi няма как да е същият след контузиите, макар и да изглеждаше доста добре последно, Ospreay скоро ще се оперира, Omega и той вече поотстъпва като фул таймър... Радвам се иначе, че Gabe Kidd успя да се възстанови и го вкараха в мач, колкото и да исках да го видя срещу Ospreay, Hangman или дори отново Omega в singles мачове. Дано го измислят добре и да няма и контузени от мача.
Hangman е ясно, че ще запази, но очаквам да направят силен сблъсък с MJF. За съжаление очаквам на по-късен етап да осъществят смяната с кешване след някой мач, на което не съм особен фен. Просто имах малко по-различни представи за развитието на враждата, но да видим какво са измислили в следващите месеци. Иначе тук щях да се радвам да видя Hangman срещу външен човек от War Dogs от NJPW, което щеше да има и логика - евентуално David Finlay или Gabe Kidd, но просто няма как да build-нат мача за световната титла една седмица преди PPV-то.
ZSJ vs. Nigel е един от най-очакваните ми мачове от целия кард, супер е, че въобще се случва. На Nigel му се получи с Danielson миналата година, имаха и доста готина интеракция със Zack на All In в Лондон, така че не виждам защо да не направят хубав мач утре. Видях някои оплаквания, че коментатор щял да бъде претендентът за световната титла на New Japan, което за мен е абсолютно все тая, когато има възможност да се направи такъв dream мач, било то и с абсолютно предначертан изход.
За мен направиха правилно, като веднага изстреляха Athena в main event картинката при жените. Представи се на ниво във враждата, на ринга също е много добра и го е показвала достатъчно пъти. Вече май го казах, за мен главната четворка в женската дивизия трябва да бъде Toni Storm, Mone, Athena и Megan, а след това около ъпър-мидкарда Thekla, Willow, Stat, Windsor и останалите. Вероятно посоката ще бъде до месеци Athena да загуби ROH титлата и след това да я засилят може би към Mone.
Към Okada и Swerve имам големи очаквания, мисля си, че трябва да имат много добра химия двамата (не броя мача им в Dynamite преди година). Враждата не беше нещо грандиозно, но трябва да компенсират с мача. Okada вероятно защитава с новините покрай Swerve и потенциалното му отсъствие след това.
Четворката при жените изглежда добре, харесва ми и като концепция, както на Wrestle Dynasty бяха направили подобен тип мач AEW vs. ROH vs. CMLL vs. STARDOM. Mercedes очаквам да яде яко бой в мача срещу опонентки с такива стилове, но е ясно, че няма да има смяна и тук.
Добре е, че поне Hiromu най-сетне получава самостоятелен мач на това PPV. Hiromu си е класа, макар и да не е на най-добрия си run в момента, така че мачът им с Fletcher трябва да бъде силен.
За отборните титли вероятно ще направят зрелището и потенциално тук очаквам да приключи reign-ът на HS. Brodido малко от нищото ги събраха, а се получи един от най-добрите отбори в момента. Вероятно FTR обаче взимат титлите, за да преминат към нещата с Copeland & Cage, не че им трябват титли за враждата.
Copeland/Cage vs. Kip Sabian/Killswitch - мач за Dynamite, но явно искат завръщането на Острието и Christian да бъде на PPV. Тук щеше да бъде идеално да видим един друг интерпромоционален мач, дори и да е между мидкард имена. Като цяло съм разочарован, че липсват и изобщо мъжки имена от CMLL в карда - там не знам да има някаква пречка, както при турнирите в NJPW и Stardom този месец. Нещо се бавят и с мачовете в пре-шоуто, надявам се, че ще видя поне някои от новите звезди на NJPW ала Tsuji, Uemura, Oiwa, Oleg, дори и в multi-man мачове.