Снощи гледахме новия Супермен. Честно казано, раздвоен съм.
От една страна, ако се абстрахирам, че това е Супермен, филмът доста ми допадна. Джеймс Гън е качествен режисьор за подобни комедийни супергеройски екшъни. Страхотен фен съм му на всичките GotG и смятам, че третият е последния читав филм от MCU, който изобщо си заслужава гледането (след Endgame почти няма такива).
Филмът беше шарен, комедиен, леко дебилен, с приятни изродщини и криндж моменти. С две думи - много забавен.
.....
Проблемът е, че това е филм за Супермен, не за някакъв рандом третокласен супер-идиот, с кактиво бъкат комиксите. DC имат мрачен и сериозен тон и такива си ги харесвам. Супермен също влиза в това число - историите около него обикновено са доста драматични и предполагат понякога да има доста мрачна окраска. Тая дебилия на Гън на моменти ми бъркаше в здравето. Пичът просто не може да направи филм, ако не е лигавня.
Man of steel за мен е 1000 пъти по-добър и е точно това, което исках да виждам от един Супермен в 21 век. Жалко, че масовата аудитория ревна, че й бил много "мрачен". Сегашния му вариант явно ще е по-поносим - ще има шегички, гащите му ще са отгоре и ще се лендзи тъпо. Майната им, оставам си токсичен Снайдървърс фен 😃
Иначе на актрисата, която игра Лойс Лейн съм й огромен фен заради сериала "Фантастичната мис Мейзъл" или както там се превежда. Много сладка мацка и игра перфектно. Но дори в това отношение за мен си е downgrade - просто Лойс Лейн на любимката ми Ейми Адамс беше перфектна.