Гледах най-накрая филма за Гунди. В netera tv в момента може да се гледа съвсем легално и е на доста приличната сума от 7 лв и някакви стотинки там. Сайтът им е не е много читаво направен, но пък плеъра е ОК - не засича и няма проблеми с качеството.
За филма - истината е, че футболът остава на заден план, предимно е посветен на любовната история с жена му и проблемите му с ДС. Няма смисъл да се коментира колко е истина и колко не, защото все пак си е игрален филм, а не документален - както са го виждали сценария, така са го написали.
Щеше ми се да се върти повече около спорта, но пък си давам и сметка, че вероятно щеше да струва колосални (и съответно непосилни) суми, ако го бяха направили спортна драма. Така че в това отношение мисля, че са направили най-доброто възможно, като за български филм. Все пак ние не можем да си позволим безграничните бюджети на западните продукции и трябва да се съобразяваме с действителността.
Но определено е хубаво направен - личи си, че е кино. Хубаво е заснет, много добре играят младите актьори, музиката пасва идеално. Аз лично съм доволен. Може би очаквах малко повече покрай всичките хвалби, но и така съм доволен.
Много се надявам да го издадат на блу рей, за да мога да си го взема.