Може би е хубаво тука някъде да споменем, че на Max Fight 62 снощи нашият Владимир Георгиев записа победа в МЕ-та и спечели титлата на UBO. Далеч съм от идеята, че е някакво постижениe, за което светът ще говори, но за нас си е отличителен успех.
Все пак това си е боксова организация, като всяка друга, базирана е в Германия, и фактът, че наше момче е с пояса, е похвален.
Жалко, че това, което ще се запомни от тоя галавечер, е не този успех, ами простотията с отхапаното ухо, за която писах тука: https://bwsociety.eu/d/234-georgi-valentinov-otxapva-uxoto-na-mitko-iliev/2 (има и видео)
За Макс Файт и въобще подобни организации и събития тука ... не ми се говори особено. От една страна знам, че в България е много трудно да правиш каквото и да е, от друга - понякога се чудя изобщо струва ли си?
Бойните спортове у нас се превърнаха в символ на мутренско забавление и повод на разни уонаби батки да ходят страшно и да гледат лошо. Наскоро бях на една главечер на Макс Файт в София ... тя, публиката, беше по-бойно настроена от бойците. Пред мене единият хлапак се дървеше на всеки, който минеше, как не си изяде шамарите - не знам. За това колко добра беше организацията не ми се отваря и дума - до средата на битките още се търсеха места и кой къде да сяда.
И масичките за баровците с хапване и пийване покрай ринга не помагат особено, но предполагам, че са неизбежното зло, защото вероятно от там идват голям процент от парите от билети. Но като цяло си остава топ простащина, докато някакви момчета се бият на ринга, отдолу някой мутряк да си пийва ракийка и да се мъчи да нацели маслинката от шопската салата.
И на края - за черешка на тортата - дошивяхме тая тъпотия с отхапаното ухо от един от малкото ни различими бойци в момента. И после тука някой пишеше как приемат хората, че гледате кеч ... Опитайте се да обясните на някой, че обичате бойните спортове, да видите кво е.