Това човек да го е гнус от тялото му, защото се е родил определен пол е изкривяване. Даже не знам какво има да се overthink-ва в случая. Ама някой си не се чувствал добре... Окей, щом тези операции се считат за безопасни - нека човек си обезобразява тялото, негов проблем си е. Не означава, че трябва да се счита за нормално. Свободата за подобни мерки има, но законът не е редно да позволява допълнителни права на подобни личности. Има си определени стандарти, които са базирани на чиста биология, не на променливи с времето чувства. Немалко са тези, които са се обявявали за транс и впоследствие са се връщали обратно към истинския си пол. Тук става дума за ментално нестабилни хора. Да, някои от тях може би са гении в някоя област, напълно възможно е, но почти във всеки случай наблюдаваме човек, който е изключително несигурен в себе си и начина си на живот.
Полът не е въпрос на хрумване. В нашия вид преобладават мъже и жени. Не сме хермафродити. Няма и как да се направи подобен преход по естествен начин. Това подсказва, че НЕ е нормално. Заключението е категорично. Всичко друго е натрапване на емоционално желание. Тези хора не са дискриминирани от закона в повечето държави. Самият факт, че имат право на операции е достатъчен показател за това. Законът не трябва да нормализира омразата на човек към тялото му. Единственото подобрение е активният начин на живот. Разбира се, отчитам, че в някои случаи корекциите не са лоша идея, въпреки че и те не ми допадат, но има индивидуални случаи, където съществува полза от това. Говорим за частични корекции обаче, не за пълни изменения, било то и да не става дума за смяна на пола, но последното си е извращение. Не е адекватно. Не е и добре да учим децата, че е логично. Социална отговорност е да им се обясни, че няма нищо грешно в това да са родени в определен пол. Ако случайно пораснат и усещат, че имат нужда от промяна, то е хубаво да знаят, че имат свободата да я направят, но няма как да избягат от реалността. Самото им тяло знае те какво трябва да бъдат. Всички наоколо също. А поради определени факти няма как законодателството да ги възприеме по желания начин.
Излишно се усложнява ситуацията. Всички сме наясно с тези детайли, но бягаме от тях заради фалшиво усещане за морал. Аз съм някой, който се опитва да следва дадени морални принципи, върху които да си базира живота и може би дори да помогне на близки ако се налага/е възможно. Но моралът не е равен на безкраен толеранс към всяко хрумване на малцинства по света. Всеки може да си се определя както иска в интернет, но е смехотворно да се пренасят подобни неща в истинския живот. Наясно съм, че това са хора, които не зачитат религията, така че няма да я намесвам. Тя в техните очи е безсмислен аргумент. Колкото и за мен да е грешка от тяхна страна, не мога да накарам никого насила да се превърне във вярващ. Това е естествен процес. Но не е трудно човек да вложи 2-3 мозъчни клетки в мисловната си дейност и да разбере, че се бяга от природата без да има реална причина. Всичко е в психиката.
Да, против тормоза съм. Ако някой е транссексуален, така да бъде. Прави си операцията, може да се разхожда навсякъде по този начин, окей. Промяна на пола законово нека не е допустима. Щом този човек не е редно да бъде допускан до тоалетните за противоположния биологичен пол, нито пък е редно да участва в спортове, още по-нередно е да влиза в същите съблекални, то за какъв преход говорим? Да не форсираме тези идеи. Но нека не се толерира и тормозът към това малцинство. Тормозът НЕ е решение, дори и тук. Уточнихме, че обсъждаме група, която изпитва психически проблеми. Решението не е да ги досъсипем. Не искам никой да живее в страх, но за да бъде постигнато това, то не трябва да смесваме мъжете и жените в определени аспекти от живота. Както казах, съществуват граници, базирани на биология. Тези граници трябва да останат. Чувствата редовно се менят с времето. Няма как да се угоди на 100% от народа, а и е неправилно да се размишлява така. Недоволни ще има до самия край. Понякога това е за добро.
Не знам как този пост се получи с такава дължина, не целях това, но активно да гласуваме "За" и след това да твърдим, че все пак тези индивиди трябва да са ограничени в конкретни сфери е безумно. Определени потребители си противоречат сами в опит да създадат илюзията в собствените си мисли, че постъпват правилно и подкрепят прогресивна кауза. Подкрепям идеята да се уважаваме, но нека не променяме действителността на човешката раса, за да постигнем невъзможното и да направим всяка душа щастлива, било то и нечие малцинство да се подиграва с останалите.