Обещах да кажа няколко думи за игрите до момента: Свен съм я играл в даскало, както повечето съфорумци. Помня, че имаше десетина различни нива и беше прилична за времето си пародийна игра. Спонджбоб игрите съм ги превъртал всичките - имало е рейсъри с героите от анимацията, стратегически игри за готвене на сандвичи и прочее джъмп енд рън ориентирани като тази в класацията. Само ще кажа, че старите игри за Спонджбоб са по-добри от новите.
Покемон игрите бяха емулирани за компютър от някакви конзоли, не помня кои точно и бяха бъгави на куче. Спомням си, че съм опитвал да ги играя, но след солидна доза неуспехи се отказах. Manhunt е брутална игра, за съжаление с доста лоша дори за времето си графика и прекомерно насилие. За сметка на това беше лесна и можеше да очистваш противниците си по иновативни начини.
Старите фифи не съм играл, но ПЕС-овете съм и първата добра е от 2009-а. Преди това се играеха праволинейно и нямаше много финтове, ударите по посока вратата бяха еднотипни. Power of chaos е класика, реално е достатъчно да биеш Юги само веднъж, за да превъртиш играта, защото няма кампания, но ако искаш да отключиш всички карти в нея и да играеш срещу по-силни тестета, то трябва да вложиш солидна доза от своето време в играта. Сигурно съм навъртял стотици часове играейки тази игра. Истинска класика е.
13 е готина и иновативна шутър игра, която графично наподобява комикс. Наскоро излезе неин римейк, който я повтаря кадър по кадър с малко по-съвременна графика. Историята е добра, но спира в нищото. Авторите са разчитали играта да направи повече пари, само че сметките им не са излезли и така и не се стигна до продължение, което да разкаже какво се случи с агент 13. Бих я сложил в топ 10 на игрите от годината, ако не трябваше да избираме само 5.
Rachet & Clank игрите съм ги изигравал всички, но не са мой тип игри, принципно. Прекалено аркадни ми идват и съм забравил абсолютно всичко от историята. Само помня, че бяха на космически кораб и спасяваха вселената от подивели комедийни злодеи. Оценките ми за тази поредица се въртят от 5 до 6.5/10. Колкото до батъла, по онова време мейн евентърите бяха код(call of duty) и мох(Medal of Honor), а тази поредица тепърва прохождаше. Все пак успя да се посбори и наложи над медала, но cod остана недостижима на върха при военните шутъри, а и при шутърите изобщо. Към момента тази поредица е задушила жанра изцяло, всяка година излизат нейни продължения, а адекватни конкуренти липсват изцяло.