Life is Beautiful е страхотен филм. Роберто Бенини спечели Оскар по мои спомени. Геният му е че успява да направи тези много тежки и сериозни събития да не изглеждат чак толкова тежки чрез хумор. Не знам човек, който да го е гледал и да не се е смял и плакал едновременно. Има нещо от Чарли Чаплин в него.
Честно казано The Game е чудесен филм при първото гледане, но след това при всяко следващо гледане губи от стойността си за мен. Голям фен съм на Дейвид Финчър, но според мен това е един от по-слабите му филми. Твърде много се престарава с туистовете тук. Попринцип той е най-силен именно в тях, но тук прекалява. Накрая има туист на туиста. За мен много по-ефектно щеше да бъде героят на Майкъл Дъглас да умре след като се метна от покрива вместо да има happy ending.
Не съм гледал отдавна As Good As It Gets, но помня че героят на Джак Никълсън беше култов тип с психически проблеми и мразеше света. Първата част на филма където е все още себе си и преди да се промени заради любовта, ми е любимото нещо за гледане. Джак си е великан няма две мнения, особено когато играе подобни нестабилни персонажи. Изненадах се, че точно този филм спечели, но "колкото толкова". 😃
Искам да благодаря на всички, които участваха и изпратиха класации. Надявам се да е било интересно.