Време за нов тираж безумни игри, направени за пари, които аз обаче цъкам безплатно:
Metal Eden - 2.5/10. Учудващо е, че тази игра има що годе добри отзиви в стийм за себе си. Да, влагани са някакви средства, не е типичната инди простотия, но не е и много далеч напред като качество. Историята е абсолютна фантасмагория, изпращаща те на някаква киборг планета пълна с киборги. Малко наподобява DOOM поредицата, но без мрачната атмосфера и кървищата. Тук само рециклираш ботове и макар всичко около теб да е метално, включително и ти, то цялата игра се усеща някак пластмасова и без никакъв реализъм. Поне се минава бързо за около 2-3 часа и не успява да доскучее подобаващо.
In Sound Mind - 1/10. Каква е тази обсесия напоследък около манекените в хорър игрите? Нито са страшни, нито трудни за убиване. Колкото до историята, тя не е особено оригинална - влизате в кожата на психиатър, чиито пациенти започват един по един да се самоубиват. В крайна сметка се намирате заключен в някаква сграда. Следва нормалното действие за скучна хорър игра - започвате да търсите разни предмети по етажите, а също така се намират бележки от пациенти. Историята е много кринджава, давам единица само заради главния злодей, който постоянно звъни по стационарните телефони в изоставената сграда без ток и провокира протагониста, разказвайки срамни случки от времето, когато е бил ученик и изглежда се е излагал много, много често. За 2,99 долара даже бих я препоръчал, макар да не е много кратка - в зависимост от това колко сте бърз в разследването и намирането на предмети, играта може да е дълга от три до седем часа! Аз лично я превъртях за четири., като се лутах много из етажите.
Gamedec - 0/10. Хм, това е дъното на дъната в игрови аспект, ако въобще има такъв в подобни жанрови изгъзици. Това е като книга-игра, в която изборите не тежат и просто ходиш из тънка карта, за да говориш с разни персонажи. Даже не знам как да нарека такава игра, по-зле е от жанровете със скрити предмети като предходната, по-зле е от пойнт енд клик адвенчърите, а и е много далеч от куест игрите. Реално не играеш изобщо само четеш. И четеш история за модератор на сървъри за косплеъри, които косплейват разни герои онлайн и си говорят на криптиран, нърдски език. Брутална работа, не струва и пет пари това "удоволствие"...
Jetrunner - 0/10. Може да не звучи особено рентабилно, но много обичам такива игри, защото ми помагат да постигна целта, която съм поставил пред себе си - 10 000 превъртяни игри! Тази игра има едва 9 нива, които се минават за отрицателно време, нещо повече, трябва да се минат колкото се може по-бързо. На практика е състезание с препятствия, но зле структурирано. За малка инди игра, минаваща се за около 30-40 минути е ок, предполагам, въпреки че не бих я препоръчал на никого.
Това беше за днес, имам още дузина игри за превъртане, за които вероятно ще пиша. Надявам се да коментирате и да покажете, че ви е интересно да четете за подобни инди пръчки.