Когато говорим за in-ring - това са уменията, които имат кечистите, когато започнат да провеждат мачовете си. Какви хватки изпълняват, как ги изпълняват, колко са разнообразни, как успяват да прокарат "психологията" * и т.н., и т.н.
*кога действието води лошият, кога действието води добрият, кой колко офанзива има, кога са големите моменти, изненади, обрати и т.н.
Тук няма нищо общо с това кой е по-популярен сред зритлетите, кой е представен като по-силен и т.н. Това са съвсем, съвсем различни работи.
За Брет Харт - за да го оцените наистина, трябва да имате предвид историческия контекст. За времето си Брет Харт е нива над всички останали с това, което прави на ринга. Ако го гледате от днешна гледна точка - естествено, че не е нещо особено.
Представете си го все едно да сложиш Марадона от средата на 80-те в съвременния футбол - ще изглежда нелепо, но за времето си и за нивото на играта тогава е бил невероятен.
Та ако погледате малко кеч от времето на Брет Харт, ще видите, че пичът е топ на ринга.
Иначе класацията ми е доста странна. Даниел Браян няма как да е толкова назад - този човек може да претендира за GOAT и заслужава да е начело на всяка една калсация, когато става дума за in-ring действие. Той до последно правеше топ мачове по цял свят - като тръгнеш от Мексико, минеш през САЩ и стигнеш до Япония. С всичките особености на стиловете, на психологията, на всичко. И нямаше проблем да прави различни мачове - и хардкор, и технически, и каквото още се сетиш.
Странно е, че го няма и Рики Стиймбоут - също перфектен технически кечист за времето си, част от един от най-великите мачове в историята на кеча - този с Ранди Савидж от Кеч Мания 3. Гледал съм го - много, много отвъд времето си с всички движения, спотове и чудесии.
Еди Гереро ми е малко странно да го видя в класацията - никога не съм го взимал за нещо особено на ринга, но това по-скоро си е мой пропуск.
Си Ем Пънк има място тук, със сигурност, защото в прайма си беше невероятен и не случайно успя да изведе Джон Сина до най-добрият му мач в кариерата. Просто в момента пичът е бледо копие на себе си, но в добрите си години - в ROH и в WWE правеше мачове за историята.
В интерес на истината, трябва и Самоа Джо да бъде включен, но той стоя твърде малко в WWE и може би заради това не е сред посочените. Иначе като кечист е сред най-добрите.