Това беше програмата от днешното шоу. Гледах го цялото и беше общо взето добро, без някакви сериозни избухвания. Tanahashi с доста амбициозна заявка този турнир, ще има и немалко main event мачове като този, така че дано тялото му издържи. Иначе мачът му беше един от най-интересните за вечерта, просто човекът знае как да вкарва емоция в срещите си и да ме накара да ми пука за тях, дори и вече да е далеч от пиковата си форма. Taichi също много добре sell-на обработката на коляното и очаквам стабилни неща и от него по време на турнира.
Gabe Kidd vs. Takeshita беше хубав мач също, но очевидно се пазеха за по-нататъшен сблъсък (евентуално за Global титлата с победата на Takeshita). Take миналата година беше тоталното MVP на турнира, дано и тази да се раздаде, особено предвид топ формата му в момента. Финишът със захвата доста ми допадна, не помня да съм виждал такова нещо от Takeshita. Едва ли ще му дадат победата в турнира, но от цялото партньорство с AEW, присъствието му в NJPW е едно от най-добрите неща, които са се случвали. Gabe Kidd има шансове за плейоф/полуфинал, но дотам.
Uemura vs. Boltin Oleg беше друг мач, който си струва да се отбележи. От новото поколение звезди не Umino, а Uemura най-много се приближава до Tanahashi като babyface излъчване, а и стилът му не е много далеч от неговия. Добре им се получи сработката на стиловете, със силовото предимство на Boltin срещу по-техничното влизане от Uemura в мача. Иначе Uemura е един от другите големи фаворити след Tsuji и не бих се изненадал да стигне поне финала.
ZSJ vs. Narita също ми хареса, едно от по-добрите неща, които съм виждал от Narita от доста време. Приятен техничарски сблъсък се получи, с малко heel прийоми от Narita в мача. Една от изненадите на вечерта също, поне аз не очаквах да му дадат победа над световния шампион. Narita има шанс само за плейоф, но не и за победа в турнира. Шампионът по правило никога не печели в този формат, така че това важи и за Sabre.
Oiwa vs. Finlay беше окей, радвам се, че дебютираха Oiwa в G1 с победа. Едно от другите млади момчета, чиито представяния ще следя с интерес. Миналата година Finlay влизаше доста по-горещ в турнира, тази година не виждам някой да му дава особени шансове за каквото и да е. Дано все пак се задържи в компанията повече време.
Другите мачове не бяха нищо особено. Трудно е за осмисляне как SANADA от main eventer преди две години стигна дотук. Една от другите изненади беше, че Shingo загуби от YOSHI-HASHI - дано все пак набере инерция в хода на турнира.
Не е най-силният състав за G1 това, нито ще бъде и най-добрият турнир в историята - но въпреки това съм надъхан да го следя и ако ми стига времето, ще пробвам да изгледам всичко в реално време (нещо, което не се е случвало от няколко години). Харесва ми, че почти няма филър участници и доста от кечистите изглеждат изравнени, както и че малко по малко започват да налагат новите лица. Ще гледам и да драскам по нещо след всяко шоу.