https://www.youtube.com/@vintageBGsport-h2t
Преди бая години - 10-15 някъде - си бях купил ТВ кепчър, сиреч да мога да си правя записи от телевизията към компютъра.
Тогава времето беше малко по-различно. Общо взето, каквото си го даваха по телевизията - там си беше. Имаше записи, но бяха относително малко, не е като сега - всичко да е в youtube. Та през ония години съм си записвал каквото се сетиш, в това отношение и футбол и спорт.
Наскоро си открих архива и реших, че ще го прехвърля в ютуб, за да не се затрие. Така направих vintageBGsport - не е най-оригиналното име, ама за пет минути това ми хрумна. 😃 В началото почти никой не гледаше, но лека по лека започнаха да идват абонати, пък аз започнах да се запалвам.

По интернет си намерих случайно едни видеокасети на Левски (запален левскар съм) и реших да ги рипна. Което пък беше страшен кеф, щото си изнамерих старото видео, почиствах го, а-у ... нърдгазъм отвсякъде 😃
После пък рипнах де що имах ДВД-та в нас - "Левски в Европа", "Вечните Български мачове" ... Накрая манията ми се засили и почнах да търся стари ДВД-та и касети из групите в интернет. Скоро ще рипна още видеа, само да ми остане време.

Та каналчето лека по лека си тръгна и оня ден отбелязах 1000 абоната. Имам няколко видеа с по няколко десетки хиляди гледания, а виждам, че почнаха да ги качват и по разни сайтове като спортал и разни фенски, защото качеството на риповете е относително добро. И за последното се постарах доста - сума ти време прекарах пред chatgpt, за да имам точните настройки за рипване, а после и точните филтри и обработка. Мисля, че последните рипове специално се получиха доста прилични, особено от ВХС-а.
Мисля тия дни да изтрия старите рипове и да ги кача наново, вече с по-добро качество. Играх си да им правя и тъмбнейли като този:
Освен стари записи може да намерите и кадри от личен архив, защото през онези години поддържах едно сайтче и снимах разни състезания по самбо, джудо, видеа от стадиона и т.н. 😃
Мисля, че се получи доста приличино и има хубави кадри. Скоро ще има и още повече - трябва ми малко време за играчка - да монтирам и глася, но не е проблем.