The Last of the Mohicans е творение на един от любимите ми режисьори - Майкъл Ман. По принцип силата му не е в подобен вид исторически филми и със сигурност това не му е от най-добрите филми. Въпреки това си остава доста добър филм. Кинематографията е на ниво както винаги за Ман и има страшно много красиви кадри и бойните сцени са на ниво. Не съм голям фен на любовните истории, които смятам за доста сладникави. Участва и най-великият актьор за всички времена според @Glam4o - Даниел Дей Люис. Задължително е за гледане за фенове на Дей Люис и Майкъл Ман.
Under Siege си е guilty pleasure за мен. Die Hard on a ship този път. Абсолютно калитарски филм. Типичен екшън от 90-те без много логика и смисъл. Стивън Сегал в ролята на готвач с мистериозно минало, който се бори срещу наемници, които отвличат кораба на който работи. Гари Бюси и Томи Лий Джоунс крадат шоуто. Има нечовешка сцена в която Бюси е облечен като жена. Спуквам се от смях всеки път. 😃
Не съм гледал Fire Walk with Me от цяла вечност, но по спомени беше дори по-объркано и несвързано от обичайния филм на Дейвид Линч. Интересен глас от @THE ENEMY.
The Mighty Ducks си е детски филм на Дисни. Става въпрос за адвокат, който става треньор на хокеен отбор от деца. Типичната спортна underdog история. По някаква причина не съм го гледал като малък и затова не ми е любим като един друг филм, който ще се появи по-късно в тази класация. Интересно ми е защо @uncleG е гласувал точно за този филм.
Glengarry Glen Ross оригинално е пиеса от 80-те на един от най-гениалните сценаристи за всички времена - Дейвид Мамет. Точно тази негова пиеса се ползва страшно много като пример за построяване на един сценарий в днешно време. Хора като Тарантино са се учили как се пише диалог от Мамет. И до ден днешен пиесата се играе на Бродуей и е много успешна. Филмът също е много силен. Кастът е зверски нагрухан. Ал Пачино, Джак Лемън (с абсолютно култова роля), Ед Харис, Алън Аркин, Кевин Спейси, Джонатан Прайс и Алек Болдуин. Има един монолог на Болдуин, който лично смятам за един от най-добрите монолози изобщо във филм. Няма да спойлвам нищо от сюжета. Препоръчвам с две ръце тази класика на всеки кино маняк.
The Bodyguard наистина си е бозица. Уитни Хюстън не е я бива много като актриса, а сюжетът е много предвидим. Нищо интересно. Все пак саундтракът си е легендарен, помни се много повече от самия филм.