Liar Liar
Най-нелюбимият ми качествен филм с Джим Кери. Напълно е възможно да е защото съм го гледал прекалено много пъти. Просто шегата се изтърква прекалено бързо и я доят през целия филм. Има адски забавни моменти и Джим Кери си е Джим Кери, така че издига ролята както винаги с физиономии, импровизации и глупости. За мен е под нивото на другите му комедии от 90-те, примерно Ace Ventura или Dumb and Dumber.
Grosse Pointe Blank
За пръв път чувам този филм. Не съм особен фен на Кюсак, гледал съм го във филми на Джон Хюс, и то не в най-добрите му. Може би @baikiro може да сподели повече.
The Edge
Отказвам да повярвам, че само аз съм гласувал за този филм. 😄 Да, има страшно много недостатъци. Сюжетът в един момент започва да избива на пиеса и става леко нереалистичен. Кинематографията е малко скучна, също така. Но за мен това си остава едно от най-добрите представяния на Антъни Хопкинс. Самата история също не е лоша, с леки уговорки. Няма да спойлвам филма, но общо взето става въпрос за милионер (Хопкинс), който се губи в Аляска заедно с асистента си (Алек Болдуин). Героят на Хопкинс е леко странен и още като го срещаме за пръв път си личи, че не е като обикновените хора. Има някаква чудовищна обща култура и е като ходеща енциклопедия. Въпреки, че е милионер, някакси няма култ към парите и не е материалист. Двамата герои трябва да оцелеят заедно в дивото и научават неща един за друг, които обтяга приятелството им до крайна степен. Заслужава да е по-напред в класацията дори само заради тази сцена. Съжалявам за лошото качество, но не можах да открия по-добро.
Donnie Brasco
Бях го сложил в списъка да го гледам преди класацията, но така и не стигнах до него. Знам, че е много обичан мафиотски филм, направен в пика на ерата на мафиотските филми. Пачино и Джони Деп звучи като топ комбинация. Дано @WereWolf да сподели повече, или да го гледам по-скоро.
Con Air
Тежко, тежко ретардирал сюжет, спасен от актьорския състав. 90-те имаше много такива филми - превозно средство Х отвлечено от терорист, кой ще го спаси и как? Speed и Under Siege са ярки примери. Тук абсурдщината отива на макс, защото самолетът превозва затворници, като добрия затворник трябва да предотврати плана на лошия затоврник, който май се казваше Cyrus The Virus 😄 Малкович и Кейдж са невероятна комбинация, поне на теория. И двамата са абсолютни откачалки и по-спомен се раздаваха много. Имаше една сцена с едно плюшено мече, която ми е останала в главата като нещо крайно странно в този и без това странен филм.