Изгърмяха ми и трите филма. Очаквах поне един да го добута в петицата, но уви.
Брат'чеда Вини - Противопоставянето е малко по-сложно от гражданята от Ню Йорк срещу селтаците от юга. Пеши, Томей и Ралф Мачио са италианци, към които също има стигма, дори към този момент през 92-ра. В Щатите, повечето италианци са гледани като някакви нашественици с чужда култура, свързват ги с мафията и т.н. Отделно са католици, южняците са протестанти и не се харесват и по тази линия. Самите италианци в Ню Йорк идват основно от Сицилия - беден и аграрен район, така че общо взето и те са поколения селтаци, просто друг вид. Съдията го играе Фред Гуин, по-известен с ролята си на Хърман Мънстър и дядото от Гробище за домашни любимци. Комедията си тече органично във всяка сцена, всички имат страшно добра химия. Понякога чак забравям, че не гледам особено сериозен филм.
Белите не могат да скачат - гледал съм го много пъти като малък, вчера го гледах отново специално. Филмът включва две от любимите ми неща - стрийтбол и тривия игри. Комедията е в захранките, които си пускат Снайпс и Харълсън и разговорите между двамата, останалото е по-скоро да движи сюжета. Като малък ми беше много гадно на сцената, където Били Хойл си губи чека от турнира, защото не може да забие. Въобще, малко ми е по-меланхоличен филма, отколкото комедиен. Гадно ми е за героя на Харълсън, някакси е разкъсван между любовта си към стрийтбола, хазарта и приятелката си. Тези трите неща не успява никога да ги съвмести, дори в края, който беше едновременно щастлив и тъжен.
Аладин - не съм го гледал скоро, но е огромно постижение. Ще поправя тази грешка и може да пусна ревю. Според мене е най-добрият анимационен Дисни филм правен някога, дори по-добър от Цар Лъв, който също е там горе, но за мене е много раздут.
За останалите с едно изречение, A Few Good Men така и не съм го гледал. В Basic Instinct освен шундата на Шарън Стоун, друго интересно няма. Вторият Батман на Бъртън ми е смесена манджа. Батманството остава на заден план пред любовта на Бъртън към странното, освен това е Коледен филм, а баче ви Тим обожава Коледа и там съвсем излизаме от релсите.