Аз ще започна първо малко от по-далеч като искам да кажа, че извадихме голям късмет, че се падна точно 2007 от 00-те. Това за мен е страшно силна година за киното, може би в топ 5 за всички времена. Погледнете само за какви режисьори става въпрос още при филмите, които са в дъното на класацията. Шумакър, Бъртън, Ханики, Манголд. Гилрой също може да го сложим, особено като сценарист е много добър.
Имам много бегли спомени, че съм гледал някога The Number 23. В главата си имам само една сцена в която Джим Кери пишеше като откачен това число по стените на стая.
Vacancy е много подценен хорър. Става въпрос за една двойка, която отсяда в крайпътен мотел, но става главно действащо лице в снъф филм. Това не е просто типичен хорър без никаква история, а всъщност има доста развитие при персонажите в хода на филма. Актьорската игра на Люк Уилсън и Кейт Бекинсейл си е доста силна, а специално трябва да отлича Франк Уейли, който е супер мазното и противно копеле. Може би щеше да ми влезе в топ 10 или 15 този филм.
Както съм казвал не съм фен на мюзикълите и трудно ги гледам. Доста отдавна бях гледал Sweeney Todd и не бих повторил. Има обаче доста брутални сцени за всички фенове на хорърите. Помня, че героят на Саша Барон Коен беше много противен.
Филмът на @Vasko за пръв път го чувам даже. Единсвеният, който не съм гледал от тази порция. Надявам се той да каже няколко думи за него.
Енеми е казал страшно много за Майкъл Клейтън. Много подценена драма/трилър. Ако беше в някоя друга година, като нищо да е доста по-напред в класацията. Клуни прави страшно силна роля. Том Уилкинсън за мен краде шоуто чисто от към актьорска гледна точка.
Funny Games е холивудския римейк на филма със същото име от 1997 на Ханики. Става въпрос за двама младежи, които отиват в една къща да молят за яйца. Следват брутални сцени и ужас за двойката и детето им, които живеят там. Концепцията звучи абсурдно на пръв поглед, но е напълно възможна в реалния живот. Това прави филма още по-зловещ. Майкъл Пит просто си има физиономията на злодей и в този филм човек може да го мрази само заради нея, какво остава за действията на героя му. Страхотен кастинг.
3:10 to Yuma продължава темата с подценените филми. Радвам се, че все пак се появява в класацията. И този филм е римейк на по-стар такъв. Доста приличен уестърн издигнат страшно много от представянето на каста. Ръсел Кроу играе злодей, който е доста сложен и търпи развитие в хода на филма. Крисчън Бейл както винаги е на неговото си супер ниво. Препоръчвам го на всеки фен на уестърните. Позабравен филм, който просто има нещастието да попадне в такава брутална година.